Ingrediënten

  • 250 gram nasi/bamigroente
  • 250 gr bloemkool (of kant-en-klare bloemkoolrijst)
  • 250 gr kipfilet
  • zakje nasikruiden
  • eventueel met sajoerboontjes

Bereidingswijze
  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  2. Laat de kruiden van te voren in het vlees trekken of maak er een marinade van door er ook nog olijfolie door te doen, even laten staan alvorens te bakken.
  3. Maal de bloemkool rauw in een keukenmachine totdat het zo fijn is als rijst. Of koop ze kant-en-klaar in de winkel.
  4. Roerbak het vlees en de groenten en voeg er als laatste de rauwe bloemkool door. Om het helemaal af te maken, kan je de pindasaus van Coach Nutrition gebruiken!

Tip

In plaats van kipfilet kan je ook verse kabeljauw gebruiken.

Lekker met sajoerboontjes: boontjes blancheren en samen met een beetje sambal (en eventueel chilisaus) kort roerbakken in een koekenpan.

Nasi met bloemkoolijst. Hiermee kwam een van onze cliënten. Een heerlijk recept om zelf nasi te maken, maar dan zonder rijst, dus koolhydraatarm en met veel groenten.

Bloemkoolrijst is een populaire vervanger voor normale rijst. Dat is niet zo gek, want bloemkoolrijst bevat minder koolhydraten en meer vitamines en mineralen dan gewone rijst. Bloemkoolrijst wordt in veel koolhydraatarme recepten gebruikt als bijgerecht. Zo is bloemkoolrijst heerlijk bij een curry, stoofpot, of gekruid vlees. Of te verwerken in ons recept van nasi met bloemkoolrijst. Maar hoe komt het dat men massaal bloemkoolrijst eet? Je zou in eerste instantie denken dat het niet lekker is, maar het tegendeel is waar. De fijnere structuur van de bloemkoolrijst zorgt voor een hele andere smaakbeleving.

Je kan bloemkoolrijst zelf maken, maar de meesten mensen geven er de voorkeur aan om deze kant-en-klaar te kopen in de supermarkt. Let dan wel op de etiketten, kijk of er geen toevoegingen zijn. Het moet dus alleen bloemkool bevatten.
Ook is de bloemkoolrijst prima in te vriezen.

Je kan van deze bloemkoolrijst van alles maken, zelfs pizza’s of pannenkoekjes.

heerlijke nasi zonder rijst