Ingrediënten

 • 300 gr bloemkool*
 • 100 gr volkorenmeel
 • 2 eieren
 • 2 dl kokosmelk
 • 2,5 tl kurkuma
 • 1 tl bakpoeder
 • rijstbloemolie

*Je kunt er ook voor kiezen om in de supermarkt kant-en-klare bloemkoolrijst te kopen. Te vinden bij het koelschap of ook in het vriesvak.

Bereidingswijze
 1. Rasp de bloemkool of hak fijn in een keukenmachine*.
 2. Meng nu eerst alle andere ingrediënten behalve de olie tot een beslag. De kurkuma kleurt het geheel mooi geel.
 3. Roer de bloemkool er doorheen en breng eventueel op smaak met zout en peper.
 4. Verhit een beetje rijstbloemolie in een koekenpan.
 5. Bak nu de bloemkool pannenkoek. Verdeel over meerdere pories. Van het beslag kan je wel 10-12 pannenkoekjes maken.
 6. Serveer bijvoorbeeld met tahini, gerookte vis, avocado of een zachtgekookt ei.

*als je gekozen hebt voor de kant-en-klare bloemkool uit het vriesvak, laat dan eerst even in wat kokend water ontdooien. Giet vervolgens goed af, en dep met een schone theedoek het vocht goed af, zodat ze zo droog mogelijk wordt.

Bloemkool pannenkoek, een lekker luchtig en makkelijk recept. En zoals het woord het al zegt, gemaakt van pannenkoeken. De bloemkool heeft een neutrale smaak en leent zich daarom bij uitstek voor dit recept.
Daarnaast is het ook klaar in een hand omdraai, dus lekker makkelijk. Dat is toch ook niet onbelangrijk. Tot slot nog smakelijk ook. Wat wil je dus nog meer?

Je kan de pannenkoeken als ontbijt eten, maar voor de lunch ook een lekker hapje. Wat dacht je ervan om deze pannenkoeken als bijgerecht bij een curry te gebruiken? Zo zie je maar, je kunt er alle kanten mee uit.

Met dit recept beperk je de inname van koolhydraten enorm. Wil je nog minder koolhydraten eten, vervang dan het volkorenmeel door amandelmeel. Door de hoeveelheid bloemkool consumeer je tegelijkertijd een extra portie groente.
De eieren zorgen ervoor dat het geheel bindt en je mooie pannenkoeken kan bakken. Belangrijk is wel om het langzaam te laten garen, dus neem even de tijd hiervoor.

Dit recept kan ongeveer 10 tot 12 kleine pannenkoekjes opleveren.

bloemkool pannenkoek