Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 à 3 grote tomaten
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 6 lepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Gedroogde rozemarijn
  • Provençaalse kruiden
  • Peper en zout

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Snij de courgette, tomaten, zoete aardappel en aubergine in schijfjes van ongeveer 0,5 cm. Snij de rode ui in ringen.
  3. Meng de 6 eetlepels olijfolie samen met een geperst teentje knoflook. Mix de knoflook en de olijfolie kort in een blender of mix even met een handmixer.
  4. Wrijf de aubergine en courgette schijfjes in met een beetje knoflookolie.
  5. Rangschik de groenten in een ovenschaal en zet alles rechtop achter elkaar zodat er een kleurige rij ontstaat.
  6. Kruid de ovenschotel af met rozemarijn, Provençaalse kruiden, peper en zout. Steek de verse takjes rozemarijn tussen de groenten.
  7. Giet de resterende knoflookolie over de mediterrane groenteschotel.
  8. Zet de ovenschotel in het midden van de oven en bak ongeveer 40 minuten.
  9. Plaats halverwege de baktijd een vel bakpapier op de mediterraanse ovenschotel, dit voorkomt dat de randjes van de groenten te donker worden.

Mediterraanse ovenschotel, een ovengerecht vol met verschillende groenten. Door vele kleuren is deze groenteschotel een lust voor het oog. Daarnaast ook super makkelijk te maken. En tevens is het een slank en koolhydraatarm recept. En last but not least nog lekker ook!

Doordat deze schotel boordevol groenten zit, heb je gelijk meer dan je dagelijkse portie gegeten. Dus ook lekker veel vezels, dus goed voor je verzadiging en stoelgang.

Je kunt ervoor kiezen om een puree van bijvoorbeeld knolselderij erbij te serveren. Hiermee houd je het gerecht lekker koolhydraatarm.

Wil je als voorgerecht nog een lekker soepje maken? Wat dacht je dan van een courgettesoep?

mediterraanse ovenschotel