Courgettesoep
Courgette uit Nederland is een duurzame keuze Deze zachte, lichtzoete groente past heel goed in verschillende gerechten. In combinatie met tijm, basilicum of kerrie komt courgette het beste tot z’n recht. Door te variëren met groentesoorten krijg je belangrijke voedingsstoffen binnen. Kun jij wel wat courgette-inspiratie gebruiken? Probeer dan eens deze voedzame en koolhydraatarme courgettesoep boordevol vitamines, mineralen en vezels.
Ingrediënten
- stukje ui
- 1 kleine courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
- 6 sprietjes bieslook
- 4 takjes basilicum
Bereidingswijze
Snijd het stukje ui klein. Was de courgette en snijd hem in blokjes.
Fruit de ui zacht in de olie. Voeg de blokjes courgette toe met 200 ml water en het stukje bouillontablet en kook dit in 10 minuten gaar.
Was de bieslook en knip de sprieten klein.
Pureer de courgettemassa met de gewassen basilicum in de keukenmachine, met de staafmixer.
Breng de soep weer aan de kook en garneer met de bieslook.