Afvallen en vervolgens op gewicht blijven

Ik heb een bezig leven en hou niet van ingewikkelde diëten. Met beide benen op de grond blijven is voor mij de basis. Mijn uitgangspunt is altijd geweest “afvallen en vervolgens op gewicht blijven”.

In 2005 ben ik door bijzondere omstandigheden 10 kg verloren in 8 weken tijd. Ik voelde me geweldig, had maat 38, voelde me sexy en giga zelfverzekerd. Dit zou ik voor altijd vasthouden, was mijn sterke voornemen. Helaas na anderhalf jaar zal alles er weer aan. Mijn droom wilde ik weer terug en zoals veel vrouwen ging ik op zoek. Wat wilde ik? Ik wilde afvallen, maar ook gezond eten en exact weten wat ik mocht eten, wat past bij mijn levensstijl, mijn werk en mijn sporten.

Maaltijdvervangers

Ik heb een tijd gezocht en uitgeprobeerd. Wat ik per sé niet wilde was met shakes en maaltijdvervangers in de weer, want ik had en heb de stellige overtuiging dat dat tijdelijk is en dat je uiteindelijk weer “gewoon”moet kunnen eten. Waar ik erg nieuwsgierig naar was was de ingewikkelde materie van calorieën koolhydraten, eiwitten en vetten. Wat past bij mij qua hoeveelheden en hoe stem ik een en ander af op mijn levenspatroon.

Hoe val ik af en hoe blijf ik vervolgens op gewicht?

Het hield me enorm bezig. Nadat ik terug kwam van vakantie, aldaar me enorm uitgesloofd had met om de dag sporten en terugkeer weer anderhalve kg was aangekomen knapte er wat in mij. Ik was er helemaal klaar mee. Het roer moest om, ik wilde zo enorm graag 12 kg kwijt, want dat was mijn droom: terug naar maat 38.

Via een vriendin kreeg ik het telefoonnummer van de praktijk Lijf & Balans van Karin. Na een uitgebreid gesprek met Karin gaf zij aan dat ik op gewicht kon blijven nádat ik met de maaltijdvervangers was gestopt. Zij zou mij gaan helpen om weer in balans te komen met mijn lijf en geest! Dat wilde ik meemaken.

Na de afvalfase mocht ik aan het afbouwprogramma beginnen en weer langzaam starten met “gewoon”voedsel. Nu pas werd het spannend, want het gebruik van de producten was simpel: ik hoefde niet na te denken over eten. Ik wist standaard iedere dag wat ik mocht eten.

Met behulp van Karin ben ik gaan uitproberen wat ik kon eten en wat niet goed ging. Eindelijk kon iemand mij vertellen wat bij mijn lichaam past, hoeveel calorieën, koolhydraten, vetten, eiwitten ik per dag moet eten, hoe blijf ik op gewicht naast mijn drukke leven van werken, sporten, moeder zijn etc etc.

Hoe is het nu?

Ik blijf keurig op gewicht. Mijn kompas is mijn kleding: ik wil per se in maat 38 blijven passen. Mezelf wegen doe ik amper. Als ik merk dat mijn kleding weer strak gaat zitten, dan ga ik weer wat minder koolhydraten eten en dan is ben ik zo weer in balans. De weegschaal is voor mij zo totaal onbelangrijk geworden, want ik voel nu dagelijks hoe ik me voel. Voor mij echt een openbaring. Ik voel mij super, vrouwelijk en sexy. Nu ben ik niet alleen vol naar mezelf, maar ook naar mijn lijf.

Ik ben zelfs benaderd door het magazine Vrouw van de Telegraaf voor een interview en fotoshoot. Geweldige ervaring om mee te maken, en een heel mooi verhaal geworden.

Ik blijf contacten houden met Karin. Bij tijd en wijlen heb ik haar support en adviezen weer even nodig. Het is iets wat mij echt scherp houdt.

Sylvia

afvallen en vervolgens op gewicht blijven