Ingrediënten

Venkelsoep met zalm en dille voor 4 personen

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 500 gr pastinaak
  • 1 venkel
  • 1/2 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • 150 gr gerookte zalm
  • zout/peper
  • dille fijngesneden

Bereidingswijze
  1. Snijd de pastinaak en de venkel in grove stukken.
  2. Versnipper de ui.
  3. Snijd de knoflook heel fijn.
  4. Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook in de pan tot het glazig is.
  5. Voeg na een paar minuten de venkel en pastinaak toe. Roerbak het geheel zo’n 3 minuten.
  6. Voeg het water en het bouillonblokje toe.
  7. Kook het geheel gaar. Pureer met een staafmixer.
  8. Voeg als laatste de gesneden zalm toe.
  9. Maak eventueel op smaak met zout en peper. En gebruik de dille als garnering.
  10. Serveer in feestelijke kommen deze venkelsoep met zalm en dille

Tip

Voeg eventueel kruiden als kurkuma, paprikapoeder, komijnzaad of chilipoeder toe.Een paar stukjes rauwe venkel na de maaltijd, kunnen een opgeblazen gevoel verminderen én het levert ook nog een frisse smaak

Als je een grote hoeveelheid soep wilt maken, heb je meer lol voor weinig moeite. Neem dan bijvoorbeeld een dubbele hoeveelheid van de ingredienten. Maar voeg dan nog geen zalm en dille toe. Doe dit pas op het moment dat je deze soep een andere keer wilt eten.

Venkelsoep met zalm en dille. Een soep boordevol groente. Daarom voedzaam, dus je kunt dit als een slanke en koolhydraatarme hoofdmaaltijd gebruiken.

Wist je dat venkel een hele bijzondere groente is? En dan niet alleen vanwege zijn smaak. Het is een vergeten groente, maar gelukkig kom je hem steeds vaker tegen.

Daarom zetten we venkel nu in het zonnetje. Dit maal hebben wij ervoor gekozen om dit ingredient te verwerken in een lekker recept voor een verwarmend lekker soepje. Altijd makkelijk, niet alleen als tussendoor maar ook als hoofdgerecht.

Eventueel serveren met wat stokbrood, maar eigenlijk hoeft dat niet, dan houd je het lekker koolhydraatarm.

venkelsoep met dille en zalm