Vanaf dag 1 makkelijk afvallen

Al een paar maanden (vanaf de Kerst) werd ik geplaagd door een te dik buikje en te strak zittende kleding. Steeds zei ik tegen me zelf, partner en kinderen: “Ik moet echt minstens vijf kilo afvallen”. Maar ik was er nog niet helemaal klaar voor; ik ondernam dan geen concrete stappen. Het bleef bij voornemens uitspreken…

In je lichaamsvet zitten allerlei (ook minder goede) stoffen opgeslagen, die je lichaam niet goed kwijt kan. Bij afvallen komen die vrij en dat idee staat me al heel lang niet aan. Ik denk wel eens dat ik daar die hoofdpijn van krijg, bij het dieet houden.
Via woorden als ‘natuurlijke ingrediënten”en “dieet” in de zoekmachine van de computer stuitte ik op een dag op Lijf & Balans.

Ik heb gebeld met het nummer van de site en ruime en goede informatie gekregen. Ik besloot toen echt te beginnen met het bijkomende voornemen om niet daarna weer aan te komen. Nadat ik een goede start week uitgekozen had (een zonder feesten, uitjes en vrije dagen met de hele familie in huis), heb ik een pakket producten besteld. Er is veel keus en alles lijkt lekker.

Het ging vanaf dag één prima. Ik had bijna geen trek of flauw gevoel en bovenal, geen hoofdpijn!

Ik viel de eerste week meteen al ruim een kilo af. De weken erna ging het iets langzamer, maar na vijf weken was ik echt vijf kilo kwijt. Ik voel me er prima bij en ben trots op mijzelf.
Met sporten merk ik dat alles makkelijker gaat en dat geeft zo’n fijn gevoel.

In het begin moest ik erg wennen aan het ontbijtproduct. Dat is een moutpap, die echt heerlijk is, maar er niet uit ziet (zonder kleurstoffen en andere kunstmatige oppeppers). Het lijkt wel op grauwe soep, maar het smaakt geweldig (ogen dicht). Het geeft een heel voldaan gevoel.

Inmiddels ben ik verzot op de pap en heb ik besloten op gewicht te blijven door de pap vanaf nu ’s morgens altijd te blijven gebruiken. Als ik wakker wordt is vaak mijn eerste gedachte, heerlijk mijn papje zo meteen!
Ik zie dat als een bonus op het gezonde afvallen. Heerlijk!

Aan iedereen die mij zou vragen of ik dit dieet zou aanraden, zeg ik zeker: Doen!

Caroline