Trots op mezelf, dat mag iedereen weten!

Eind mei kwam ik een vriendin tegen die bezig was met een dieet met eiwitrijke maaltijdvervangers, ze was al 20 kilo afgevallen. Twee jaar ervoor was ik 19 kilo afgevallen met het Sonja Bakker dieet, maar helaas ik was nu al weer 25 kilo aangekomen. Door dit jojo effect had ik helemaal geen zin meer in een dieet, toch dacht ik jeetje was ik maar 20 kilo afgevallen aan het eind van dit jaar.

Ik pakte de telefoon en belde op vrijdag naar Lijf & Balans in Amstelveen en ik kon die maandag meteen bij ze terecht. In het weekend dacht ik waar ben ik aan begonnen en had spijt dat ik een afspraak had gemaakt. Ik was er duidelijk nog niet aan toe. Maandag met lood in mijn schoenen er naar toe gegaan want afspraak is afspraak. Ik ontmoete in de wachtkamer een zeer mooie slanke vrouw en vroeg haar waarom bent u hier. Ze vertelde dat ze 30 kilo was afgevallen en liet me wat foto’s zien. Wat een verschil en wat een schitterende vrouw was ze weer geworden. Hierna ging de knop bij me om en terwijl ik kennis maakte met coach Annet en dacht ik, ik ga ervoor.

Annet is een rustig persoon die stelde mij direct op mijn gemak en er was meteen een klik. De weegschaal gaf 114.5 kilo aan, zo zwaar was ik nog nooit geweest. Annet stelde een streef gewicht van 83 kilo voor. Dat was even schrikken, want dat zou betekenen dat ik meer dan 31 kilo zou moeten afvallen. Na een leuk gesprek ging ik op weg met mijn repen, soepen en shakes, ik wilde snel afvallen dus koos ik het totaalvoedingsprogramma. Vanwege een zware rug operatie, hoge bloeddruk waar ik pillen voor slik en vaak last heb van mijn maag heb ik ook een gesprek gehad met mijn huisarts. Die zei: ‘ga het doen en hou mij op de hoogte.

De eerste paar dagen zijn best wel moeilijk, maar na vier dagen kwam de verandering . De ketose, het proces waarin je lichaamsvet ‘verbrandt’, deed zijn intrede. Mijn hongergevoel verdween en daarvoor in de plaats kwam een soort energie die ik moeilijk kan omschrijven. Ik stond vroeg op. Stapte op de fiets, ging aan de wandel en begon dingen te doen zoals de berging opruimen. Het voelde alsof mijn lichaam tot rust kwam. Wat een heerlijk gevoel.

Ik had geen drang meer tot eten en het vervelende futloze gevoel verdween. Ik wist niet wat mij overkwam. De kilo’s vlogen eraf, en ik begon het leuk te vinden om weer te sporten. Na 14 weken was ik 27.4 kilo afgevallen. Voordat ik aan het dieet begon hadden we onze vakantie al geboekt, een cruise met de Holland America Lijn. Dit zou een grote uitdaging worden voor mijn gewicht. Samen met Annet zijn we gaan afbouwen zodat ik weer normaal kon gaan eten tijdens onze cruise.

Natuurlijk pas je op met hoeveel en wat je eet, maar ik moet bekennen dat ik heerlijk heb gegeten en ook veel heb gesport, na mijn drie weken vakantie was ik 1.7 kilo aangekomen. We zijn toen meteen weer aan de slag gegaan, want ik wilde mijn streefgewicht halen. Uiteindelijk is het me gelukt. In totaal ben ik meer dan 30 kilo afgevallen. Je krijgt het niet cadeau, maar het gevoel om een kleding zaak in te lopen en bij de M en L maten uit te komen in plaats van XXL. Dit geeft een heerlijk trots warm gevoel.

Mijn rugklachten zijn verdwenen. De bloeddruk is prachtig en de bloeddruk pillen zijn gehalveerd en misschien mag ik binnenkort van deze bloeddruk pillen af. Mijn maagklachten zijn weg en ik voel me als herboren ben een ander mens geworden en dat is rijk. Verschillende mensen in mijn omgeving zeggen je bent de jongere broer geworden en wat zie je er goed uit. Maar ik heb het voor mezelf gedaan, ik ben trots op mezelf en dat mag iedereen weten.

Rob

trots op mezelf en dat mag iedereen weten