Ingrediënten

 • 400 gram rijpe tomaten
 • 1 kleine ui
 • ½ eetlepel olie
 • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout*
 • lavas of basilicum
 • peterselie

Je kunt er altijd voor kiezen om zelfgemaakte bouillon te gebruiken. Trek dan bijvoorbeeld van een schenkel een mooie en krachtige bouillon.

Bereidingswijze
 1. Ontvel de tomaten en snijd ze klein.
 2. Pel de ui en snijd hem klein.
 3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui met wat peper glazig.
 4. Voeg de tomaten toe met 150 ml water en het stukje bouillontablet.
 5. Kook de soep 10 minuten.
 6. Pureer de soep met een staafmixer.
 7. Was de kruiden en snijd of knip ze klein. Roer de kruiden door de soep.

Tomatensoep, een echte klassieker. Zeker als er ook nog kleine soepballetjes van gehakt in zitten. Soms heb je daar gewoon trek in. Je kan er voor kiezen om deze te kopen in de winkel, daar is volop keuze uit een hoop kant-en-klare opties. De ene zak ziet er nog aantrekkelijker uit dan de ander. Maar helaas bevatten deze kant en klare soepen soepen wel behoorlijk wat zout en toegevoegd suiker. En dit proef je. Qua smaak heeft een eigengemaakte soep dat echt niet nodig.
Daarnaast willen wij in deze tijd toch meer letten op wat wij eten, daarom is een keuze voor eigengemaakt passender. Je weet zelf precies wat je toevoegt.

Maak daarom eens zelf je eigen soep. Het is echt veel minder moeilijk dan je denkt. In een handomdraai klaar!! EN veel lekkerder!! Als je eenmaal je soep zelf gemaakt hebt, wil je niets anders meer.

Wist je trouwens ook dat een kom soep waarvan de basis ingrediënt groente is gelijk staat aan één portie groente?
Dus als je restjes groente over hebt, waarvan je niet weet wat je daarmee kan, doe ze gewoon bij elkaar en maak er een lekkere soep van. Variatie volop aanwezig!

tomatensoep