Super, ik heb mijzelf enorm verrast!

Mijn naam is Audrey en op 24 mei word ik 33. Toen ik 15 was ben ik erg depressief geworden en heb ik een eetstoornis gecreëerd. Ik ben toen in een isolement geraakt en heel erg veel aangekomen. Op zijn zwaarst heb ik 150 kilo gewogen. Ik werd een beetje een kluizenaar en raakte mezelf kwijt. Drie jaar geleden werd ik ineens tante toen mijn zus een verhouding kreeg met een man die een dochtertje had.

Toen mijn zus ruim een jaar geleden zwanger bleek te zijn en trouwplannen had, heb ik besloten dat nu ik nog gezond ben ik iets aan mijn extreme overgewicht moest gaan doen. Inmiddels heb ik twee prachtige nichtjes 1 van bijna 5 en 1 van 1 jaar oud. Ik wil nog lang van mijn nichtjes kunnen genieten en heel veel leuke dingen met ze doen.

Dus was de tijd gekomen om aan mijzelf te gaan werken. Via een collega van mij kwam ik terecht bij Lijf & Balans. Dit was op 30 september 2009 en op 1 oktober  ben ik begonnen met het totaalvoedingsprogramma. Toen ik begon woog ik 142,7 kilo en nu enkele maanden later weeg ik 94 kilo. Voor het eerst sinds zeer lange tijd weeg ik weer onder de 100. Mijn streven is 80 kilo te gaan wegen en dan een lichaamscorrectie uit te laten voeren om van mijn kwalen (rugpijn en smetten) af te komen.

Ik ben veel vrolijker, enthousiaster en zoals mijn ouders zeggen ik ben mezelf weer. “Wij hebben onze dochter weer terug”. Ik ben lichamelijk veel fitter en heb minder last van extreme transpiratie. Ik heb weer zin in het leven en in mijn vrije tijd kleed ik me dan ook weer leuk aan en maak me zelfs weer op. Ik maak weer werk van mezelf. Voor het eerst in 8 jaar ga ik weer op vakantie en voor het eerst in 15 jaar durf ik weer naar het zwembad te gaan. Ik ga iedere week 1 keer naar het zwembad waar ik aan aquarobic doe.

Ook merk ik dat mijn omgeving nu ook anders op mij reageert. Ik heb weer vrienden en wordt zelfs meegevraagd tijdens uitjes. Dit was voorheen nooit het geval.  Ik weet dat ik er nog lang niet ben, ik moet nog hard aan mezelf werken om weer helemaal de oude ik te worden. Het afvallen heeft veel voor mij gedaan. Het heeft mij mezelf weer teruggegeven. En hoewel ik mijn ups en downs heb , weet ik dat het mij zal lukken ondanks dat ik soms de fout in ga en ga snoepen. Ik denk dan bij mezelf het komt goed iets wat in 15 jaar tijd een gewoonte is geworden ben je niet in 6 maanden kwijt.

Dit vergt tijd. Ik kan het en het gaat me zeker lukken.  Het meedoen aan de verkiezing van afvaller van het jaar, is mij een enorme stap. Ik durf hier nu aan mee te doen. Ik ben er klaar voor. Super, ik heb mijzelf enorm verrast!

Bedankt mijn coaches van Lijf & Balans.

Audrey