Streefgewicht behouden

Net veertig geworden!! Ik had chronische vermoeidheid en werkelijk nergens zin in, voor elk levens jaar had ik 1 kilo overgewicht verzameld over de jaren en die zaten me behoorlijk in de weg. Natuurlijk had ik alle diëten al geprobeerd (en zonder succes), ik viel wel af………. Maar haalde niet het streefgewicht en ze zaten er ook zo weer aan. Er moest iets gebeuren, 113,5 kilo voor iemand van 1 meter 80 is geen gezond gewicht en kan alleen maar meer problemen gaan geven. Ik heb besloten het roer om te gooien en precies dat na te streven waarvan ik altijd zei… dat kan ik niet… Ik ben geen sporter, ik ben een Bourgondiër en houd niet van groente en fruit, en zo had ik een hele lijst met zaken die ik mezelf over de jaren had wijs gemaakt en die mij dik, ziek en soms ongelukkig hielden.

Als eerste ben ik begonnen om volledig plantaardig te gaan eten en de kilo’s smolten weg, al snel was ik op de helft maar raakte daar op een plateau… Ik at gezond, barste van de energie, maar de Bourgondiër in mij maakte van elke maaltijd een overdadig feestmaal… Ik was jaren gewend om te overeten en deed dat nu weer. Havermout met banaan en blauwe bessen is super gezond maar als je elke dag begint met twee grote kommen en dat is de trend voor de rest van je maaltijden dan val je niet af.

Het mooie was, ik at veel en kwam niet aan! Ik zat op het juiste pad met mijn plantaardige eten maar had nog steeds zo’n 20 a 22 kilo overgewicht. Wat ik nodig had was een dieet…. Maar die had ik afgezworen…… Ik moest me even achter de oren krabben, hoe ga ik dit probleem oplossen….De oplossing was dat ik anders naar diëten moest gaan kijken, een dieet is om je te helpen met afvallen je levensstijl maakt dat je niet meer aankomt. Het feit dat ik volledig plantaardig ad was mijn nieuwe levensstijl en ik had nu een dieet nodig om mijn streefgewicht te halen EN te behouden.

Ik was inmiddels al flink wat maanden bezig dus ik wilde wel een dieet dat snel en constant resultaat bood maar geen ongezond crash dieet en ik had geen zin om maanden honger te lijden. Ik dook het internet op opzoek naar het dieet! Elke keer kwam ik Lijf & Balans tegen, op blogs en zelfs op YouTube, verhalen waren constant zeer positief en de resultaten verbluffend. Maar ik had het antwoord ook niet dus met enige scepsis maakte ik een afspraak voor een intake.

Vanaf het eerste gesprek met mijn coach was duidelijk dat ik in goede handen was! Het hele proces werd mij haarfijn uitgelegd en ik kon altijd contact met haar opnemen als ik vragen had of wanneer het eens moeilijk zou worden. Nog steeds een beetje septisch stelde ik mijn streefgewicht op 80 kilo, eigenlijk wilde ik minder maar dat was me nog nooit gelukt met een dieet….. Nee het zou me nu ook niet lukken om onder de 75 te komen… (of toch wel…). Nou ik heb mijn streefgewicht twee keer kunnen aanpassen! Al snel werd duidelijk dat 80 kilo geen probleem zou zijn en 75 kilo haalbaar… Maar als 75 kilo haalbaar is zou dan 73 kilo, mijn perfecte gewicht qua lengte en bouw ook haalbaar zijn..??

Inmiddels zijn we enkele maanden verder en ik kan je vertellen dat ik zonder enige moeite rond de 72 en 73 kilo zweef. Het programma was totaal niet moeilijk om vol te houden, ik barstte zelfs van de energie! Mijn coach hield mij op mijn pad, als ik eens gezondigd had en het resultaat die week iets tegenviel zorgde zie er voor dat ik door ging en mijn doel voor ogen hield.

Ik ben blij met mijn nieuwe leven! Geen overgewicht, ik voel me 15 jaar jonger, zie er jonger uit, barst van de energie en ben zelfs gaan sporten omdat ik er zin in had….

Bedankt Lijf & Balans!

René

ervaringsverhaal afvallen