Ingrediënten

  • 1 rode biet gekookt
  • 1 banaan
  • 200 ml water
  • 1 el citroensap
  • eventueel enkele druppels stevia

Bereidingswijze
  1. Haal de kapjes van de rode bieten en snijd ze in blokjes. 
  2. Snijd de banaan in plakjes.
  3. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender*
  4. Mix tot een egale massa.
Tip

In de zomer kan je ook een paar ijsblokjes meecrunchen in de blender. Dan wordt deze smoothie lekker dorstlessend.

Als je de smaak van deze smoothie misschien iets te zuur vindt, kan je enkele druppels stevia toevoegen. Echt niet meer dan een druppel of twee, vloeibare stevia heeft namelijk een hele sterke zoetkracht.

*als je geen blender hebt, kan je ook een staafmixer gebruiken. Dat werkt ook prima.

Smoothie van rode biet en banaan is vast een combinatie die je niet zo gauw zal bedenken.  De toevoeging van rode biet zal vast niet zo gauw je eerste keuze zijn, maar deze groente geeft de smoothie een verrassende frisse smaak. En qua kleur ziet het er ook nog eens aantrekkelijk uit. Echt een aanrader om eens uit te proberen.

Smoothie is een lekkere variatie bij tijd en wijle. Vers fruit, in zijn geheel, bevat meer vezels en heeft daarom eigenlijk de voorkeur. Maar een smoothie op zijn tijd is echt niet verkeerd. En je eet tegelijk de dagelijkse portie groente en fruit. Daarnaast ook nog eens super makkelijk te bereiden.
De broodnodige variatie blijft belangrijk. Er zijn tal van recepten voor het maken van smoothies, met name waarin groente en fruit gebruikt wordt.

Deze smoothie rode biet en banaan geeft je lichaam een flinke oppepper. Drink hem eens als ontbijt, bij de lunch. Je kan ook een halve portie als gezond tussendoortje gebruiken.
In de zomer kan je trouwens ook een paar ijsblokjes mee crunchen. Dan is deze smoothie ook nog lekker dorstlessend.

Geniet ervan!

smoothie van rode biet en banaan