Slank na afvallen onder begeleiding

Afvallen onder begeleiding of maaltijdvervangers, hier had ik nog nooit mee te maken gehad. Door het vele sporten was ik slank.

Als je de foto zo ziet, zou je niet zeggen dat ik een sporter ben. Maar door een sportblessure kon en mocht ik niet sporten. Ja, een beetje spierversterkende oefeningen. Maar dat is niet te vergelijken met fitness training, waarmee ik 800 tot 1000 calorieën verbrand op de stepper en crosstrainer. Er volgde een kijkoperatie aan de knie. Frustratie, zeer weinig beweging en hetzelfde blijven eten als toen ik nog sportte. Dit is de ideale manier om lekker kilo’s aan te komen die er vervolgens niet meer zo snel afgaan.

Ik had al eerder met dit bijltje gehakt met een andere blessure en dacht dit wordt weer een lijdensweg. Maar de wil is er dus dat moet weer gaan lukken!

Maaltijdvervangers

Op een gegeven moment las ik een artikel van Karin ten Kroode in het blad Vrouw van de Telegraaf. Zij was 24 kilo in 16 weken afgevallen met een programma met maaltijdvervangers. Dat wil ik dus ook. Dus het internet op voor het adres en telefoonnummer van Lijf & Balans. De afspraak was zo gemaakt. Op 18 september had ik een intakegesprek. Ik kreeg een proefpakket mee naar huis en 22 september ben ik begonnen. ’s Morgens een halve shake,  halverwege de ochtend 1/3 van de maaltijdreep, om ongeveer 13.00 uur de andere helft van de shake en rond 15.30 uur weer 1/3 van de maaltijdreep. ’s Avonds nam ik een kom soep en halverwege de avond het laatste deel van de reep plus daarbij 3 liter water over de dag verdeeld.

Het afvallen

Ik had een motivatie van ruim 200%. Het dieet was voor mij zo makkelijk vol te houden. Ik had helemaal geen hongergevoel. Hierdoor vond ik het geen probleem om voor het gezin te koken. Ik zat ook gewoon aan tafel tijdens het eten. Over de gehele periode heb ik het daar 2 of 3 keer moeilijk mee gehad maar verder ging het heel goed.

De kilo’s vlogen eraf. Het sporten ging inmiddels ook weer lekker. Uiteindelijk ben ik 13,2 kg in 11 weken afgevallen!! En dan komen de kerstdagen en Oud & Nieuw in zicht. Wat nu? Het ging prima. Ik lette wel goed op de koolhydraten. In januari was ik voor controle terug. Ik was 3 ons aangekomen dus dat was een prima resultaat na die feestdagen.

In de eerste week van februari en ik moet zeggen dat die afgevallen kilo’s er nog steeds af zijn. Ondanks dat ik weer bijna alles eet, blijf ik op mijn hoede voor koolhydraten. Als ik zo eens terugkijk op die periode van het programma moet ik zeggen dat het heel makkelijk vol te houden was. Op vaste tijden eten en zo’n 2 á 3 glazen water achter elkaar opdrinken plus een flinke dosis zelfvertrouwen en 200% motivatie. Je doet het tenslotte voor jezelf.

Nu ben ik slank na 13 kilo afvallen onder begeleiding! Ik zit nu lekker in mijn vel en kleding staat gelijk beter. Mijn man en kinderen zijn apetrots. Als je dan naar de foto kijkt van het intakegesprek dan is het toch wel schrikken. “Mam, was u zo dik?” Daarom kijk ik nu zo vol trots naar de 2e foto.

Dit heb ik toch maar weer bereikt mede door het enthousiasme tijdens de begeleiding. Zij kwam met maaltijdvervangers aandragen, probeer dit of probeer dat. Dit was vooral belangrijk omdat ik al jaren problemen heb met mijn darmen maar zelfs dat is opgelost sinds die 13 kilo eraf zijn. Eindelijk geen last meer van obstipatie door de juiste middelen.

Magda

Nu ben ik slank na afvallen onder begeleiding