Plezier krijgen in koken én afvallen

Als niet-keukenprinses zag ik behoorlijk op tegen koken, élke dág kóken. Niks geen makkelijke maaltijden meer, geen pannenkoeken, tosti’s, suikers of anders lekkers. Och jee, nu moet ik vast ook gaan ontbijten van de coach! Wil ik dit wel? Maar ik vond mezelf te dik dus er moest iets gebeuren. Ik moest nu toch echt die kilo’s kwijt die ik aangekomen was na het stoppen met roken. Afvallen dus!!!

Wat blijkt, ik mag wel brood en ik mag nog veel meer lekkers! Elke dag 2 volkoren boterhammen, ik mag pasta’s en Coach Nutrition repen voor tussendoor!

Daar ging ik dan, de keuken in. Pfff 300 gram groenten ’s avonds, krijg ik dat wel weg? Ja! Dat gaat bijzonder makkelijk! Ik heb de heerlijkste groenten- en andere lichte maaltijdrecepten gevonden in kookboeken, op internet en op Pinterest. En ik tweak lekkere recepten zodat ze passen bij mijn nieuwe eetpatroon. Ik vervang ingrediënten of combineer recepten tot ze goed genoeg zijn. Het lijkt sinds ik ben begonnen met Lijf & Balans wel een sport geworden om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Een van mijn culinaire hoogtepunten is gevulde portobello met spinazie, tomaat en wortel.

Sporten? Nee, dat weiger ik nog steeds, er zijn grenzen haha. Normaal bewegen doe ik wel, zoals altijd op de fiets naar m’n werk, trappen lopen etc.

Hemel, ik eet nu lekkerder dan ooit te voren en de kilo’s vliegen er serieus van af. Het gaat zo goed dat ik m’n eerste streefgewicht binnen no-time had gehaald, en dat ik nog even door ga met afvallen. In 18 weken is er al 11 kilo vanaf en dat met de ontbijtshakes ( ja ik ontbijt dus!), de tussendoor repen (deze kan ik echt aanraden) en verder dus gezond, regelmatig en minder eten en met de tips van coach Karin lukt het zeker.

Maar, tegenover al dat ‘gezonde voeding’-geweld moet een balansdagje staan vind ik. Dusssss, ik maak pannenkoeken! Bloemkoolpannenkoeken wel te verstaan. Iets anders dan gewone pannenkoeken maar erg lekker!

En weet je, ik blijk tot mijn eigen verbazing en plezier best goed te kunnen koken en ik vind het niet zo vervelend meer om te doen… wel het laatste positieve resultaat dat ik had verwacht van mijn afval-actie! 😊
Dit laat dus zien dat plezier krijgen in koken én afvallen echt kan.

Astrid

Koken en afvallen