Ingrediënten
  • 100 gram kipsaté
  • 1 zakje Pindasaus Coach Nutrition
  • 100 ml water
  • 1,5 eetlepel crunchy pindakaas
  • 1 eetlepel seroendeng (kokos met nootjes)
  • ¼ bloemkool
  • 1 ei
  • ½ komkommer
  • ½ biologische citroen
  • 2 el sojasaus
  • 1 stengel citroengras
  • biologisch kruiden zout (of peper & zout)

Pindasaus met kipsate. Wie houdt hier nou niet van? Ditmaal een recept waarbij naast de pindasaus je ook kipsate eet, met gebakken bloemkoolrijst. Hierdoor een lekker koolhydraatarm recept, dus zonder schuldgevoel kan je toch lekker genieten.

Bereidingswijze
  1. Snijd de kip in gelijke stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  2. Hak een knoflookteen heel fijn. Doe dit in een bakje en voeg daar 2 eetlepels sojasaus aan toe met een theelepel honing en 1 theelepel citroensap & een snuf zout & peper.
  3. Verdeel daarna de kipstukjes over 2 satéstokjes en laat minimaal de kipsate stokjes een half uur marineren.
  4. Snijd het uiteinde van de komkommer af. Gebruik de mandoline om een snelle komkommersalade te maken en druppel wat citroensap overheen met wat kruidenzout of zout en peper.
  5. Maak nu de satésaus door 100 ml water in een sauspan te verwarmen. Strooi hier het pindasaus zakje van Coach Nutrition in roer even. Doe dan 1,5 eetlepel pindakaas erbij. Doe er ook nog een gekneusde citroengras stengel bij en verwarm de saus.
  6. Bak nu de kipsaté stokjes in een anti aanbak pan tot ze gaar zijn. Je kan ze meten met een thermapen voor een ideale kerntemperatuur. Kip kan je namelijk niet rosé of rauw eten. Kerntemperatuur = 70-72 graden.
  7. Pak een wok pan, doe hier een paar druppeltjes olie in en bak de bloemkoolrijst. Doe er een heel ei bij en bak nog even kort.
  8. Let de kipsaté op je bord, verdeel er de satésaus overheen (of naast), doe de bloemkoolrijst en de komkommer salade erbij en strooi er als laatste nog wat citroenzeste en seroendeng overheen.
Pindasaus met kipsate aangevuld met gebakken bloemkoolrijst