Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 1 volle theelepel agar agar poeder
  • 75 gram kokosolie
  • 70 gram kokosmeel
  • 1 volle theelepel speculaaskruiden of kaneel
  • snufje (Keltisch) zeezout (optioneel)

Bereidingswijze
  1. Pureer de bananen in een blender of keukenmachine en voeg de agar agar en kokosolie toe. Mix tot een gladde substantie. Voeg vervolgens kokosmeel, speculaaskruiden en zout toe en mix goed tot er een soepel deeg ontstaat. Proef het deeg en voeg evt. nog wat speculaaskruiden toe naar smaak.
  2. Draai kleine balletjes van het deeg, ongeveer ter grootte van een knikker. Plaats de balletjes op een bakplaat en duw ze een klein beetje plat (dat zorgt voor een gelijkmatige garing).
  3. Verwarm de oven voor op ongeveer 175°C. Plaats de bakplaat met koekjes in de oven zodra deze op temperatuur is. Bak de koekjes ca. 20 – 25 minuten tot ze licht bruin zijn (controleer tussentijds af en toe om te voorkomen dat ze te donker worden).
  4. Laat de noten afkoelen voordat je ze gaat eten.

Pepernoten, een koolhydraatarm recept, er zijn namelijk geen ingrediënten zoals meel, suiker en boter verwerkt, maar vervangen door kokosmeel en bananen.

Je hoeft er natuurlijk geen pepernoten van te maken. Maar als je het deeg plat uitrolt, kan je er speculaasje van bakken. Dan nog even garneren met wat geschaafde amandelen en het feestje is compleet.

koolhydraatarme pepernoten