Ovenschotel van kip en groenten

Een lekker pittig recept. Gemaakt in de oven, en klaar in een handomdraai.

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de tomaten in vier parten en daarna dwars door tweeën en doe in een bakblik van ongeveer 30 x 20 centimeter. Schil en snijd de uien in 6 partjes. Snijd de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s verder in grove ‘hapklare’ stukken. Voeg toe aan de tomaten. Was en snijd de aardappels (met schil) in plakken van 1 à 1,5 centimeter en voeg toe aan de tomaten. Plet de knoflooktenen en voeg toe aan het geheel, samen met de verse tijm, verse gember, chilipepers, paprikapoeder, peper en zout.

Besprenkel het geheel met balsamicoazijn en olijfolie en hussel alle groenten en de kippendijen goed door elkaar. Zorg ervoor dat de kippendijen goed en rondom met de kruiden zijn ingemasseerd. Verdeel alle groenten gelijkmatig over de bodem van het bakblik en leg de kippendijen er bovenop; zet 60 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel de groenten en keer de dijen na 45 minuten om en zet de oven op grillstand.

"

Het is onze passie om onze cliënten te ondersteunen
en hun lijf in balans te krijgen

"