Afvallen zo makkelijk!

Ik ben Carolina, 56 jaar en de laatste 12 jaar door medicijngebruik flink aangekomen. Zoveel dat ik de laatste jaren niet meer op de weegschaal durfde.

In 2012 werd bij mij in beide knieën forse artrose geconstateerd en werd ik door de pijn steeds immobieler. De orthopeed verwachtte dat een knieprothese de enige optie voor mij zou zijn. Toen ging er bij mij een knop om. Ik moest afvallen en met alleen minder eten en op mijn eigen manier diëten ging ik het niet redden.

Twee collega’s van mij waren succesvol afgevallen en wat ik nog het belangrijkste vond, zij waren al een tijd daarna op gewicht gebleven. Want wat ik niet wilde was een dieet met een jojo effect. Vandaar dat ik half okotber 2012 bij Lijf & Balans ben terechtgekomen.

Ik had meteen een goede klik met Ellen Scholten, zij coacht op een prettige manier en is niet belerend. Ik ben toen een van de programma’sbegonnen, aangezien de praktijk Lijf & Balans overgegaan is naar een andere leverancier. De maaltijdvervangers bevatten andere (zo natuurzuiver mogelijke) grondstoffen) . Door mijn medicijn gebruik hebben we gekozen voor ’s ochtends en ’s middags een shake en ’s avonds een “normale” maaltijd.

Na 2 dagen was ik er al aan gewend en met de reep tussendoor was het prima vol te houden. Ik heb mij geen moment zielig gevonden (ook niet met Kerst), want de resultaten waren enorm stimulerend. Elke week gestaag 1 tot 1 ½ kilo er af en uiteindelijk in ongeveer 5 maanden ben ik van 87 kilo naar 65 gezakt. Van maat 44 naar maatje 38, wat een feest.

Maar de grootste beloning is dat mijn knieën (bijna) geen pijn meer doen en ik weer kan sporten en fietsen. Mijn orthopeed is trots op mij en denkt dat ik zeker de komende 5 jaar geen knieporthese nodig zal hebben.

Wat kan 22 kilo doen voor je gewrichten!

Ik leer nu van Ellen hoe ik gezond en lekker kan blijven eten en zoals ik dat nu ervaar is dat prima vol te houden.