Niet sporten, wel afvallen!

In drie jaar tijd kregen we twee kinderen; schatjes hoor, maar ons hele leven veranderde na hun komst. Tijdens de eerste zwangerschap kwam ik 20 kilo aan. Na de bevalling bleef hier nog 8 kilo van over. Na onze tweede dochter kwam daar nog eens 7 kilo bij. Het resultaat was dat ik ruim 16 kilo aangekomen ben in drie jaar tijd. “Die kilo’s sport ik er wel af dacht ik vroeger”. Maar naast het gezin met jonge kinderen bleef er weinig tijd over voor andere dingen; vroeger sportte ik drie keer per week, maar nu had ik niet eens meer puf om mijn tas in te passen. Het resultaat was drie maten groter in drie jaar.

Het gezin was compleet, en toen vond ik het tijd voor mijzelf en vooral mijn lijf. Ik wilde gezond maar wel snel afvallen. Ook niet teveel gedoe: simpel, makkelijk. Dat is wat ik zocht. Op een verjaardag hoorde ik maaltijdvervangers, waarvan de (volgens de verhalen) erg lekker waren. En waar wel alle voedingsstoffen en vitamines inzitten. De belofte was dat je ongeveer 1,5 kilo per week af kon vallen zonder veel honger. Dat leek mij wel wat.

Vol goede moed ben ik begonnen. En de verhalen klopte. De producten zijn echt lekker!! En opvallend was dat ik minder honger tussendoor had dan vroeger, als ik veel brood at.
Bij de eerste afspraak met een coach van Lijf & Balans bleek ik ruim 3 kilo afgevallen te zijn. Regelmatig kreeg ik al opmerkingen van mijn man en vriendinnen dat ik er goed uitzag en slanker leek. Na twee weken kon ik al een spijkerbroek in een maat kleiner aan. Uiteindelijk ben ik nu na 10 weken ruim 15 kilo afgevallen!

Dit dieet werkt zo goed voor mij omdat het duidelijk is; niet moeilijk boodschappen doen en koken, maar kant en klare producten die lekker zijn en ook nog gezond. En elke week kreeg ik begeleiding van mijn coach, dit is echt een enorme steun en motivatie geweest. Mede door haar hulp en steun heb ik nu weer meer energie en ben ik veel gezonder.

Petra

niet sporten wel afvallen