Na vele diëten eindelijk stoppen met jojen

Eigenlijk ben ik van kinds af aan al te dik. Mijn ouders waren druk met hun eigen zaak, daardoor was er minder tijd voor ons als kinderen.Dit gebrek aan tijd werd vaak afgekocht met koek, snoep of extra zakgeld. Met dit geld kocht ik dan onmiddellijk snacks en snoepgoed. Ook werd ik vaak gepest. En om mijzelf te wapenen ontwikkelde ik een olifantenhuid en ging de clown uithangen om te camoufleren. Hierdoor ging ik weer meer eten en verstopte mezelf in huis, hangend voor de televisie. Later in mijn leven begon ik met diëten. Ik ken ze allemaal, van modifast tot de Belgische wonderpillen, van stackers tot het ziekenhuisdieet. Vertel het me maar en ik heb het geprobeerd!

Jojoen

Eerlijk is eerlijk, er waren diëten bij die mij wel degelijk hielpen, maar het resultaat vast houden, dat mankeerde er telkens aan. En uiteindelijk werd ik hierdoor zwaarder dan daarvoor. Ik was zo’n geval van: ‘bind een touwtje om mijn nek, en noem me jojo’.
Nu wilde ik toch echt na vele diëten eindelijk stoppen met jojen.

Op een dag vertelde een vriendin dat ze zou beginnen met een heel goed dieet, zoals ze via-via had vernomen. Ik dacht meteen: ‘ja, ja, daar heb je er weer zo een”. Maar na een periode (toen het weer helemaal niet goed ging met mijn gewicht), dacht ik: ‘he, het is de moeite waard om het te proberen’.

De kennismaking met Lijf & Balans

Ik heb uiteindelijk dus toch de stoute schoenen aangetrokken en Karin ten Kroode dezelfde dag nog gebeld. Een kleine week later kon ik langskomen voor een intakegesprek.

Het was een heel fijn gesprek waarin alles duidelijk werd uitgelegd. Ik werd gewogen en gemeten: 119,6 kilo schoon aan de haak. Ik moest heel wat kwijt om op een gezond gewicht te komen. Maar op de een of andere manier was ik vol vertrouwen toen ik weer buitenstond. Ik was er klaar voor!

Karin had me verteld dat de eerste drie dagen moeilijk zouden kunnen zijn. Dat viel achteraf ontzettend mee, omdat ik me erop voorbereid had. En wat zo ontzettend heerlijk was: ‘ik had totaal geen honger, en voelde me ook niet slap.’

Na negen dagen had ik mijn eerste vervolgafspraak: ik was 6,6 kilo kwijt! Dit overweldigende resultaat werkte voor mij enorm motiverend. Ik merkte dat de kilo’s eraf vlogen en al snel ging ik erbij sporten omdat ik mij heel goed voelde. Hierdoor werd het afvallen nog eens extra positief beïnvloed. Twee maanden later woog ik al 95,3 kilo en heb ik genoten van een pauzeweek met heerlijk koolhydraatarme voedingsmiddelen. Na die week kon ik gewoon de draad weer oppakken.

De coaching

De gesprekken met Karin hebben mij enorm geholpen. Zij voelde precies aan wanneer ik wat extra aandacht nodig had. En die aandacht was er dan in de vorm van een mailtje, telefoontje of de frequentie van de consultafspraken werden iets opgevoerd. In de loop van de tijd kreeg ik steeds meer uitleg over de werking van het dieet en het belang van het afbouwen om mijn streefgewicht te behouden. Dit werd aangevuld en toegelicht met duidelijke folders.

Cursus inzicht in eigen eetgedrag

Ik kwam erachter dat er in mijn leven een aantal aspecten waren die maakten dat mijn eetgedrag anders dan anders is. Karin adviseerde mij om de cursus “inzicht in eigen eetgedrag” te volgen. Dit zou mij kunnen helpen om nieuwe eetpatroon vast te houden en niet in oude patronen terug te vallen. De cursus vond ik erg leuk en vooral leerzaam, ook omdat ik in contact komt met ‘lotgenoten’. Hierdoor kreeg ik heel erg het gevoel dat ik niet de enige gek die op deze wereld rondloopt. Ook heb ik veel geleerd over mijn eigen valkuilen.

Gewichtsbeheersing

Ik ben ervan overtuigd dat de cursus zeker zal bijdragen aan het vasthouden van mijn gewicht.
Uiteindelijk ben ik 40,7 kilo afgevallen in 36 weken en nu dolblij met mijn nieuwe ik. Heerlijk vind ik het om een winkel in te lopen en dan maat 42 uit het rek te pakken in plaats van maat 54!

Karin zegt altijd dat ik het zelf heb gedaan, maar ik ben haar toch heel erg dankbaar.  En ik kan mensen alleen maar aanraden: ‘gooi die sceptische gedachten overboord’.
Na vele diëten eindelijk stoppen met gejojo. Want het werkt, echt waar!

May

na vele diëten eindelijk stoppen met jojoen