Minder centimeters met meer eten

Wie wil dat nou niet: “minder centimeters met meer eten”?

In onze praktijk maken wij regelmatig mee dat mensen contact met ons zoeken omdat ze behoorlijk gefrustreerd zijn. Hellup: “Ik eet minder en beweeg mij suf, maar val niet goed af. Ik eet al zo weinig, moet ik nu nog minder eten ?!”

Niets is minder waar. Het klinkt misschien gek, maar je moet eten om af te vallen. Doe je dat niet, dan bouw je tekorten op en ook zal het invloed hebben op je energieniveau en stofwisseling. Daardoor wordt het steeds moeilijker om af te vallen.

Redenen waarom je niet meer afvalt

Het menselijk lichaam is ingewikkeld, zeg ik altijd maar. Ieder mens en lijf is anders. Dat maakt ook dat afvallen een complex proces kan zijn voor sommige mensen. Er zijn heel veel factoren die meespelen als mensen moeite hebben met afvallen:

 • 70% van de ziekten ontstaat in de darmen, daarom is darmherstel essentieel

 • Reservevet en ongewenste afvalstoffen liggen opgeslagen in cellen

 • Je insulinespiegel is steeds aan de hoge kant

 • Je lever heeft moeite met ontgiften

 • Je stofwisseling staat in een spaarstand doordat je te vaak te weinig eet

 • Je hebt tekorten opgebouwd

 • Je gebruikt bepaalde medicijnen die het afvallen in de weg kunnen staan

 • Je lichaam schakelt niet meer over naar vetverbranding, maar verbrand glucose

Kan ik ervoor zorgen dat mijn lijf weer vetten gaat verbranden?

Het goede nieuws is dat het mogelijk is om je lijf weer in balans te krijgen, waardoor je je weer energiek gaat voelen. En dat niet alleen, ook je hongergevoel zal anders worden. Je zult je energieker gaan voelen. En last but not least, je zult ook eindelijk weer gaan afvallen omdat je nu daadwerkelijk vetten gaat verbranden. Afvallen zit hem trouwens niet alleen in het getal dat je op de weegschaal ziet, maar vooral hoe jouw lijf aanvoelt. Het kan heel goed gebeuren dat je meer in centimeters afvalt, dan in kilo’s. Uiteindelijk is dat het belangrijkste.

Hoe breng ik dan de vetverbranding op gang?

Als eerste is het van belang om de tekorten van het lichaam weer aan te vullen. Hierdoor wordt het zelfherstellende vermogen van het lichaam aangesproken.

Ook zullen de darmen aangepakt moeten worden, dus darmherstel is essentieel. Dit doen we onder andere door suikers te vermijden. Deze kunnen een gistingsbron voor je darmen zijn. Ook zullen we de inname van vezels gaan verhogen.

Door deze reiniging op celniveau, zullen de cellen zich gaan ontdoen van reservevet en ongewenste afvalstoffen.

Hiermee komt er dus een hele nieuwe cirkel op gang in het lijf.

Wat gaat mij dit alles brengen?

Als je een vetverbranding teweeg kan brengen, zal dit op heel veel niveaus doorwerken. Hierbij kan je denken aan:

 • Je onweerstaanbare drang naar eten (lees zoetigheid) verdwijnt

 • Je voelt een prettige manier van verzadiging

 • Je kan beter tegen honger

 • Je zult merken dat je humeur verbetert

 • Je hebt meer energie en minder kans op chronische aandoeningen

 • Je levert betere mentale prestaties

 • Je krijgt zin om in beweging te komen

 • Je kunt veel meer eten en lekkerder eten

 • Je lichaam brandt grotendeels op vetten dus je raakt overgewicht kwijt

Hoe doe ik dit dan?

Door een gezondheidsprogramma waarbij je enerzijds de tekorten gaat aanvullen met hoogwaardige supplementen en anderzijds een voedingspatroon aanneemt dat gezonde koolhydraten, essentiële en gevarieerde eiwitten bevat met tot slot essentiële en gebalanceerde vetzuren.

Hiervoor gebruiken we een aantal fasen. De eerste fase is gericht op reiniging en herstel op celniveau. Het lichaam wordt overgeschakeld van een koolhydraatverbrander naar een vetverbrander. Dit doe je door zes tot twaalf keer per dag iets te eten. Je mag geen hongergevoel ervaren. In eerste instantie duurt deze fase 30 dagen. Als er meer tijd nodig is voor herstel, dan kan dit. Je zult ervaren dat je minder centimeters met meer eten echt kan combineren.

De tweede fase is de overgang naar stabiliteit in het lichaam. Zo wordt de kans op terugval zoveel mogelijk beperkt. In deze fase gaat het lichaam stabiliseren. Je komt in een fase, waarin de gezonde levensstijl een vanzelfsprekendheid wordt. Je lichaam bevindt zich nu in een situatie die gelijk staat aan die in de oertijd. Credo is “Less is more” en het lichaam kan zichzelf goed aanpassen.

3Care voedingsprogramma

Wil je hiermee aan de slag en je lichaam weer in balans krijgen? Neem dan contact op: