Mijn hele manier van eten is veranderd

Ik ben Sonja, ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Mijn oudste dochter is 12 en mijn jongste net 4 geworden.

Eind maart begin april 2016 stond ik op de weegschaal. Deze was niet zo aardig tegen mij, ik dacht nu is het klaar.  Vrienden van ons waren met shakes afgevallen, na wat heen en weer ge-app en hun enthousiaste verhalen aangehoord te hebben, merkte ik dat ik geprikkeld werd. Ik ben gelijk gaan bellen naar Lijf & Balans.  En zo kwam ik bij Tineke terecht.

In overleg ben ik begonnen met de maaltijdvervangers. Per dag 2 shakes, 1 ’s morgens en 1 ’s middags , tussendoor een reep en ’s avonds vanwege mijn kinderen, groente en vlees.
Ik ben gewoon begonnen en zei tegen Tineke: “ we zien wel waar het schip strand. Eerst maar beginnen”.
Zo gezegd zo gedaan!

Het afvallen viel me reuze mee. Ik heb geen moment honger gehad of gesnoept tussendoor. Het verbaasde me dat ik vol zat van zo’n shake. In de zomervakantie ben ik  naar 1 shake terug gegaan. Ook toen ik tussen de middag brood ging eten viel ik, tot mijn eigen grote verbazing, nog af.

In november ben ik gaan stabiliseren. Inmiddels zat ik op 26 kilo die ik was afgevallen. Elke keer mocht ik wat meer eten, koolhydraten en fruit erbij. Mijn reepje miste ik wel, die vond ik erg lekker. Nu is het 10 januari 2017 en ben inmiddels 30 kilo kwijt en al 4 weken op hetzelfde gewicht.
Mijn hele manier van eten is veranderd en waar ik vroeger bijna geen groentes at eet ik nu met smaak mijn bordje leeg.  Ik eet meer dan ik deed en toch kom ik niet aan.  Een ding weet ik zeker ik ga niet meer terug naar wat ik was.

Sonja