Mijn coach als stok achter de deur

Al heel wat jaren probeer ik al te vechten tegen de kilo`s. Onsuccesvol, maar ook wel succesvol. Nadat ik op mijzelf al wat kilo`s ben kwijt geraakt kwam ik een lange tijd op een dood punt te zitten.

Uiteindelijk besloot ik me er maar bij neer te leggen en dat ik altijd zo zou blijven. Ik mocht niet ontevreden zijn, van ruim 90 kilo naar 78/79 kilo was al een hele prestatie toch? Ja dat was het zeker…

Ik merkte op dat een collega van mij ook flink was afgevallen en naarmate de tijd verstreek de kilo`s ook niet meer aankwam. Dat was bij mij wel anders helaas. In mijn gedachten ging rond dat er vast ook wat anders was behalve een dieet en liet het er weer bij zitten. Maar hoeveel ik zelf ook was afgevallen, hoeveel centimeters ik ook al kwijt was en hoe vaak mensen al tegen mij zeiden dat ik er goed uit zag, ik voelde me nog niet comfortabel in mijn eigen “nieuwe” lichaam. Ik had toch net niet mijn streefgewicht behaald en langzaam aan kwamen de kilo`s er weer bij en dat was toch een flinke tegenvaller.

In augustus 2012 kwam de laatste druppel in mij emmertje… Mijn vriend ging romantisch in Spanje voor mij op zijn knieën en ik zei natuurlijk volmondig JA!!!

Na een paar weken kwam daar natuurlijk het besef: DE JURK! Hoe raar het ook klinkt, maar waarschijnlijk ook wel herkenbaar voor heel veel vrouwen, je wilt je toch op je mooist voelen op die dag. Nu MOEST ik echt aan de slag gaan!

Bij terugkomst van vakantie besloot ik direct om mijn collega te vragen hoe ik in contact kwam met iemand Lijf &
Balans. Nog geen minuten later zat ik op hun website, maar toch durfde ik het nog niet aan. Pas eind december 2012 besloot ik als goed voornemen voor het nieuwe jaar te beginnen met een nieuwe aanpassing in het leven.

Op 4 januari 2013 begon ik met Tineke aan een programma met maaltijdvervangers! En hoe snel dit wel niet in begin ging, ik schrok er gewoon van. Heerlijk natuurlijk! Tot op dat vervelende moment dat ik weer op hetzelfde punt bleef hangen als daarvoor, wekenlang! En waar ik normaal gesproken al had opgegeven was daar Tineke! “Volhouden, je komt er doorheen, nu moet je volhouden…” En uiteraard had ze helemaal gelijk.

Op 1 augustus, 7 maanden later, haalde ik mijn streefgewicht + een halve kilo! 10,5 kilo kwijt!!!

Wat ik het prettigste vond aan het programma was dat ik mij al vanaf het begin zonder enig probleem kon aanpassen en daarna het geleidelijk opbouwen na het behalen van je gewicht waardoor je ook op gewicht blijft! Juist die begeleiding en steun is waar het altijd misgaat met al die andere plannen en programma`s. Wat eigenlijk het moeilijkste was, was dat ik vaak juist meer moest eten en vooral moest drinken dan ik deed en dat is iets waar ik nog steeds samen met Tineke aan werk.

Ik heb zojuist mijn garderobe aangepast, ik ben van maat 42 naar 38 gegaan, ik blijf op gewicht, maar het belangrijkste is dat ik weet hoe ik balans kan houden en toch volop kan genieten!!!

Over een half jaar is onze grote dag en DE JURK is gekocht. Tot die tijd houden Tineke en ik sowieso contact en blijft zij mijn stok achter de deur. Maar ook daarna weet ik zeker dat zij altijd het stemmetje in mijn hoofd zal zijn! En dat is een fijn idee… Haha! Dank je wel!!!

Samantha