Samen ruim 80 kilo afgevallen

De Dunne Dames, daar stonden we aan het begin van de zomer. Spaatje Rood in de hand. Nagenietend van de musical van onze kinderen, ondertussen elkaar bekijkend en complimenterend. Een snel rekensommetje leerde dat we met zijn drieën zo’n 68 kg waren afgevallen. Hilariteit alom: 68 kg!? Dat is een mens, een heel persoon! Vandaar dat we zoveel ruimte hadden op de tribune van het dorpshuis – wederom een lachsalvo. En dan hebben we een 4moeder van deze klas, ook een afslanktypje, er nog niet eens bij opgeteld!

We kennen elkaar al jaren via onze kinderen die bij elkaar in de klas zitten. En we kennen elkaar niet anders dan stevig (eufemisme voor dik) en jojo-end. In het laatste schooljaar, groep 8, zien we elkaar met een groep moeders met zekere regelmaat. Om de groep-8-afscheid-albums, – speurtocht, -cadeau’s, -bbq te organiseren. En zoals dat gaat met vrouwen onder elkaar, wordt er naderhand nog ruim doorgekletst. Behalve over de vraag naar welke school gaat jouw kind, toch vooral ook over de typische vrouwenzaken: “ben jij afgevallen?”

(Goed gezien!), “heb je een nieuwe bril?” (Niet goed gezien, ik ben afgevallen, mijn gezicht is anders, daardoor lijkt mijn bril misschien nieuw), “Meid hoe heb je dat gedaan?” Lijf & Balans, Lijf & Balans, Lijf & Balans……support ten top, makkelijk dieet, duidelijk, geen honger, verantwoord, lekker.””LEKKER???” “Ja. Lekker. Punt. Badhoevedorp – Amstelveen. 5 minuten over de A9”. Ooo—-kay…

Paar weken later een sms: “ben x kg afgevallen. Zo blij. By the way, groeten van Tineke”. Huh? Tineke? Wow! Tineke! Wat gaaf, jij ook! Tof! Idem Anna, idem Lenny. Als een olievlek verspreidt het virus zich over Badhoevedorp. Wat zijn we trots dat het lukt, wat een kick om in de kledingzaak naar een maatje kleiner, nee nog een maatje kleiner te vragen vanachter het pashokjes gordijn. Mooie bijkomstigheid: wat zijn mijn darmen rustig sinds ik zoveel minder koolhydraten eet. En wat is het relatief eenvoudig op gewicht te blijven na de periode van totaalvoeding. Wat een kennis en kundigheid valt er te halen bij Lijf & Balans.

Hoe kwam ik daar terecht? Met 2 kinderen van 11 en 13 kon ik mij een jaar geleden echt niet meer beroepen op de zwangerschapskilo’s die waren blijven plakken. En precies toen kwam manlief thuis met het verbazingwekkende verhaal over een medewerkster op kantoor die 50 kg was afgevallen met behulp van het dieet bij Lijf & Balans. En wonder boven wonder geen cynisme te bespeuren tegen dit dieet. In tegendeel, manlief raadde me een en ander op basis van zijn bewondering voor het behaalde resultaat van de kantoorgenoot. En ik hoefde maar de helft kwijt, bedacht ik, geen 50 maar 25 kg, eitje!

Inderdaad: veel eiwitten, minder koolhydraten, voor mij de oplossing gebleken na jaren en jaren van eten en diëten. Dus ben ik nu (veel) slanker en gezonder door minder koolhydraten, wat een heerlijk gevoel! Vastbesloten het zo te houden voor de rest van mijn leven, wetend dat Lijf & Balans altijd back-up zal geven when needed, teken ik,

Annelies

samen ruim 80 kilo afgevallen