Ingrediënten

  • 200 ml havermelk
  • 1 theelepel kurkuma poeder
  • 1 theelepel kaneel
  • zwarte peper
  • agave siroop of honing

Bereidingswijze
  1. Kook een klein beetje water.
  2. Doe alle kruiden in je favoriete mok.
  3. Verwarm de melk in een pannetje op het vuur totdat deze goed warm is.
  4. Schenk de melk in een opschuimer en kloppen maar!
  5. Voeg nu het iets afgekoelde water toe aan je kruidenmix en roer goed door met een kleine garde of vork.
  6. Schenk tot slot de opgeklopte melk erbij.
  7. Eventueel wat agave siroop of honing naar smaak.
  8. Om het nog lekkerder te maken kan je de schuimlaag besprenkelen met wat kaneelpoeder.
  9. En klaar is je kurkuma latte.

Kurkuma latte, als je zin hebt in een hartverwarmende lekkere latte, maar wil je minder koffie drinken? Een simpel recept, dus in no time genieten!

Kurkuma wordt ook wel Indische geelwortel genoemd. En is een belangrijk ingredient voor kerrie en Indiase masala’s.Het wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken.

Kurkuma heeft een zeer duidelijk aroma. Zeker als je het gebruikt in combinatie met zwarte peper. Het is een van de meest gebruikte ingrediënten in currygerechten en zorgt voor smaak en kleur. De kleur die het afgeeft, geeft het gerecht een mooie gele kleur. En wordt hier veel gebruikt om rijst die specifieke gele kleur te geven.

Als je deze specerij eenmaal ontdekt hebt, zal je hem altijd op voorraad hebben in je keukenkastje.

kurkuma latte