Ingrediënten
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 1 kip kerriesoep Coach Nutrition zakje
  • 250 ml water
  • 2 limoenblaadjes *toko
  • citroengras
  • ½ bio citroen
  • 100 gram kipfilet
  • 1 ei
  • 1/2 stronk lente ui
Bereidingswijze
  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Doe de blokjes in een (gietijzeren) pan en doe er 250 ml water bij. Doe de deksel er op en en laat in 10 à 15 minuten koken.
  2. Zet een andere pan op middelhoog vuur en doe er een snuf zout bij. Snijd de kip nu in grove stukken en doe in deze pan. Laat de kip ongeveer in 10 minuten gaar worden met een deksel er op.
  3. Als de zoete aardappel gaar is pureer de soep met een staafmixer. Zet de soep vervolgens opnieuw op het vuur en warm op. Voeg als laatste het sap van de citroen toe en doe de citroenblaadjes en de gekneusde citroengras stengel erbij. Zet het vuur nu wat lager en doe er nog een klein scheutje water bij. Breng eventueel op smaak met zout & peper.
  4. Doe het zakje van de kip kerriesoep van Coach Nutrition erbij en roer goed.
  5. Kijk of de kip ondertussen gaar is en pluk met 2 vorken of snijd de kip heel fijn met een mes. Bewaar een klein beetje van de geplukte kip apart en doe de rest in de soep er bij.
  6. Bewaar het kookvocht van de kip en kook hier ondertussen het ei in. Zet een timer op 7 minuten en zorg ervoor dat de deksel er op zit, dat wil zeggen dat het ei gaat stomen, eiwit stolt en het eigeel iets zachter blijft.
  7. Snijd de lente ui in dunne reepjes. Serveer de kip kerriesoep in een soepkom, leg het gehalveerde ei er in, wat lente ui ernaast. Gebruik een handrasp om er nog wat citroenzeste over te strooien.
kip kerriesoep indo stijl