Ik zou het zo weer doen

Ik ben 40 kilo afgevallen in 6 maanden tijd, ongelooflijk hé.

Ik zat een half jaar geleden in zo’n neerwaartse spiraal, nergens zin in om wat te doen. En maar hangen op de bank en blijven eten en vooral verkeerd natuurlijk. Ik baalde van me zelf en wist dat er wat moest gebeuren. Tot ik een collega sprak en deze erg enthousiast was over een dieet met maaltijdvervangers dat zij volgde bij Lijf & Balans. Ik ben gaan bellen voor een intakegesprek, dit was een erg prettig gesprek. Dan was er het moment waar ik al die jaren voor gevreesd had, de weegschaal 104,7 kilo schoon aan de haak. Dit was een erg confronterend moment voor mij, toen ging de knop om ….

In augustus ben ik begonnen en dat ging erg goed gegaan, ik ben er voor de 100% voor gegaan. De 3 liter drinken was in het begin wel wat moeilijk, ik liep de hele dag met de waterfles, maar dat is nu een gewoonte  geworden. Het wel erg prettig dat je steun krijgt van je omgeving en dat had ik gelukkig. De weegmomenten waren steeds weer keer op keer erg spannend, maar zo kreeg ik weer moed om door te gaan.

Toen kwam het moment dat ik steeds meer complimenten van mijn omgeving kreeg. Ook werd mijn kleding te groot. Tijdens het winkelen stond ik dan in de paskamer in een broek die 2 maten kleiner was.
Winkelen is nu weer erg leuk, wat vroeger een drama was is nu plezier . Dit gaf zo’n ongelooflijk goed gevoel en voelde ook als een beloning. Ik ging mij steeds beter voelen ook lichamelijk en werd steeds zelfverzekerder en doe dingen die ik eerst niet deed uit schaamte. Ik barst van de energie.

Nu ben ik bezig met het afbouwschema, waar ik erg goed bij wordt begeleid.
Volgende maand ga ik de cursus ‘inzicht in eigen eetgedrag’ volgen in de praktijk Lijf & Balans, zodat ik niet meer terugval in mijn oude eet gewoonte en ook weet wat en waarom ik eet. Geweldige begeleiding, ook nu ik mijn streefgewicht bereik heb, dat vind ik erg prettig.

Alles bij alles is het heel erg meegevallen en ik zou het zo weer doen .

Inge