Ik wil en kan het!

Een van de ervaringsverhalen die je kunt lezen op de website van Lijf & Balans, heeft als titel: “afvallen was nog nooit zo gemakkelijk”.

Inmiddels ben ik het daarmee helemaal eens. In de loop van een aantal jaren ben ik langzaam aan steeds zwaarder geworden. Hierdoor begon ik allerlei klachten te krijgen. Ik ben 60 jaar en kreeg ineens zomaar een dikke voet. De huisarts kon eigenlijk niets vinden en raadde me een steunkous aan. Nou, dat was de druppel die de emmer deed overlopen. Ik realiseerde mij dat ik gewoon te zwaar was geworden voor mijn eigen voeten. Tijd om in actie te komen dus.

Van een collega, die met veel succes een tijdje geleden was afgevallen en ook al een tijd op het goede gewicht was gebleven, hoorde ik over Lijf & Balans en dat zij soms ook maaltijdvervangers adviseren. Op een zaterdagmiddag via de website een email gestuurd naar coach Tineke Zegstroo. Daar kwam onmiddellijk antwoord op en toen moest ik!
Ik ben nu echt zo blij dat ik het gedaan heb. Ik heb lang gedacht: ik word ouder, dan word je zwaarder en dan gaat het er sowieso niet meer makkelijk af. Pijntje hier, pijntje daar, niet te veel op letten, het hoort erbij. Niets is minder waar!!

Ik ben inmiddels 20 kilo lichter, voel me heel goed, al mijn klachten zijn verdwenen, de steunkous ligt in de vuilnisbak en na 3 maanden super gezond leven ben ik daar inmiddels aan verslaafd. Het kostte geen moeite om de kilo’s kwijt te raken, ik heb eigenlijk nooit honger gehad, ik mocht gewoon een boterham met kaas blijven eten en ’s avonds een groot bord met groente.

Het wekelijkse bezoek aan Tineke met iedere keer weer minstens 1 kilo eraf was zeer inspirerend en motiverend.
Corrie