Ik kan het en het gaat mij zeker lukken!

Op een gegeven moment kwam ik een kennis tegen op het schoolplein en moest even kijken want ze was het echt. Ze was 27 kilo afgevallen. Zoals iedereen wilde ik direct weten hoe ze dat voor elkaar had gekregen.

Ze vertelde dat ze een dieet had gevolgd met maaltijdvervangers, zonder honger en dat het haar goed bevallen was. Na een korte uitleg was ik wel erg nieuwsgierig geworden. Ik ben in de middag direct op de site van Lijf & Balans gaan kijken en werd na het lezen van de succesverhalen heel gemotiveerd. Ik dacht dit ga ik toch een keer proberen want als zoveel mensen heb ik ook van alles geprobeerd.

Snel contact gezocht met Karin en kon al snel terecht. Er moest rond de 25 kilo af. Zeer gemotiveerd ging ik met mijn starterpakket naar huis en ben ervoor gegaan. Ook ben ik gaan sporten en de eerste week was er al ruim 4 kilo af. Ik was helemaal blij. De week erna hadden we thuis 3 verjaardagen te vieren. Ik heb alleen maar gedronken en gegeten wat was toegestaan. Dat ging goed en nu had ik het gevoel dat ik kan alles aan kon. Na 13 weken was ik op mijn streefgewicht. Ik ben nog nooit zo blij geweest. Vervolgens ben ik de afbouwfase ingegaan en moet zeggen dat de meest simpele dingen heerlijk smaken. Zelfs in die fase ben ik nog 2 kilo afgevallen.

Het valt me niet zwaar om op gewicht te blijven. Ik eet ontzettend veel en blijf keurig op gewicht. Tijdens een van de gesprekken heeft Karin me enthousiast gemaakt om te gaan hardlopen. Inmiddels kan ik niet meer zonder. 2 maal per week trek ik mijn schoenen aan en loop gemiddeld een kilometer of 6 per keer. Op 18 september heb ik meegedaan aan de Dam tot Damloop 4 EM. Wat een geweldig gevoel geeft dat als je de finish passeert.

Inmiddels zijn we nu 7 maanden verder en het heeft mijn leven erg veranderd. Een nieuw lijf en een nieuwe baan.

Tineke