Ik geniet van mijn nieuwe leven

Het duurde wel even voor ik de stap kon zetten om eindelijk iets aan mijn gewicht te doen. Eerst ontmoette ik een tweetal dames, via het werk, die door Lijf & Balans begeleidt werden. Een nogal specifiek dieet met maaltijdvervangers, maar de begeleiding daar was super zeiden ze. Ondanks het feit dat beiden veel resultaat boekten, was ik er in eerste instantie niet aan toe. Het bleef wel rondzingen in mijn hoofd. En opeens wist ik het, nu is moment.

Gebeld met Lijf & Balans om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Meteen de volgende dag begonnen. In de eerste week had ik ook nog een etentje met oud-collega’s. Iedereen aan heerlijke gerechten en ik aan de shakes en Spa Blauw. Heel gek, het kostte nauwelijks moeite om niet voor het lekkere eten te zwichten. Nog nooit ben ik zo afgevallen, en iedereen zag het ook na verloop van tijd. En dat motiveert! Hoe meer de kilo’s afnamen, hoe meer mijn zelfvertrouwen toenam.

Mensen zeggen nu tegen mij dat ik er goed uitzie, en dat ik straal. Mensen die mij niet kennen uit mijn vorige leven, zoals ik dat noem, kunnen zich van mij met overgewicht geen voorstelling maken. Ik weet: het zal altijd een uitdaging blijven en ik zal eraan moeten blijven werken om op gewicht te blijven. Niet loslaten, want dan is het hek van de dam. Dat weet ik, dat heb ik eerder meegemaakt.

Maar het voelt goed, het gaat mij dit keer lukken. Ik voel mij gezekerd door de begeleiding die ik heb. Het komt allemaal goed.  Zoals ik er nu uitzie, verrast mij soms nog wel in een spiegel of op een foto. Ben ik het gewoon vergeten. Mijn overgewicht was voor mij een (natuurlijk) schild, het weerhield mij om leuke dingen te doen. En langzaam maar zeker kom ik onder mijn steen vandaan en begin ik weer te leven. De reacties van mensen zijn gewoon anders. Of ligt het toch aan mij…??

Sporten deed ik ook met overgewicht, maar met minder kilo’s gaat het aanmerkelijk makkelijker. Ik spin erg graag, en ik kan nu de groep bijhouden. Da’s echt kicken. Spinnen heb ik lang niet kunnen doen, vanwege mijn gewicht maar ook vanwege een slechte knie. Ondanks het shaken, spin ik nu wel. Ik zorg ervoor dat ik een halve shake en een stukje reep neem voor de les begint.

Het feit dat je een nieuwe garderobe aan dient te schaffen, is geen straf. Kleding is gemakkelijker om te kopen. Waarom? Ik pas meer, want ik kan terecht bij reguliere winkels. Ik geniet met volle teugen van mijn nieuwe leven! Just do it!!

Amarentia

ik geniet van mijn nieuwe leven