ervaringsverhalen afvallen

Ik durf nu nieuwe uitdagingen aan

Overgewicht heb ik nooit gehad, ik was nooit veel te zwaar. Diëten was mij daarom niet bekend. Het leefde dus niet voor mij. Vanwege een ingrijpende fase in mijn leven ben ik heel verkeerd gaan eten. Veel vet en koolhydraten, weinig vitamines en groenten. Ik zocht troost in eten, met als gevolg dat de kilo’s eraan vlogen en bleven plakken. Ik voelde mij hierdoor nog minder goed in mijn vel zitten.

Dankzij een collega zag ik dat het afvallen met maaltijdvervangers werkte. Dit prikkelde mij. ik was er klaar mee, nu moest het roer om. Kortom, ik was er letterlijk klaar voor. In overleg met mijn coach hebben we besloten te gaan voor een totaalvoedingsprogramma. Alleen maaltijdvervangers, meer niet.  Ik vond het ideaal, niet nadenken wat je iedere dag mag eten of alles noteren, calorieën tellen, geen gedoe.  Het gaf mij rust en houvast. En geen hongergevoel. Dit alles gaf mij ruimte om samen met mijn coach te onderzoeken waar de knelpunten in mijn eetpatroon zaten. Dit heeft mij enorm geholpen om ook gedrag definitief aan te passen. Een hele zoektocht, maar met de juiste begeleiding en een luisterend oor is mij dat gelukt.

Ik ben nu een heel ander mens geworden. Sta stabiel in het leven en durf nieuwe uitdagingen aan te gaan. En het bijzondere is dat deze uitdagingen zich nu vanzelf aan doen. Hoe mooi kan het leven zijn.

Ik realiseer mij nu dat ik op eigen kracht ver kan komen, maar samen nog verder.

Als ik het kan, kan jij het ook!!!

Thera

ervaringsverhalen afvallen