Ik heb echt mijn leven verandert

Hallo, ik ben Petra, nu ruim 35 kg afgevallen en met mijn diabetes gaat het ook stukken beter.

Jarenlang heb ik getobd met mijn gewicht van alles heb ik geprobeerd, Weight Watches, Sonja Bakker, Atkins, Zero, Punten dieet etc. etc. Ik begon elke keer met volle moed aan, maar na 2 a 3 maanden 10 tot 20 kg lichter kwam de klad erin en zat alles er dubbel hard weer aan.

Vorig jaar oktober (2012) besloot ik dat ik mijn grens had bereikt ik woog ruim 122 kg mijn gezondheid was slecht. Het roer moest om. Daarom ging ik met een psycholoog aan de slag en kwam zo bij Lijf & Balans in Amstelveen terecht. In overleg met hen besloot ik om af te vallen met behulp van maaltijdvervangers en te starten met drie maal per dag een product en ’s avonds een ‘gewone’ maaltijd.

Het proces van afvallen

Vanaf het begin ging het goed. Ik heb geen honger gevoel ondervonden en viel goed af. Nu begin mei is er ongeveer 30 kilo af en voel ik me fantastisch natuurlijk heb ik tussentijds wel wat dipjes gehad. Maar ik was elke keer sterk genoeg om de draad weer op te pakken. Mijn hele manier van leven is compleet veranderd. Bewegen was voor mij een vies woord en nu ga ik drie keer in de week samen met Rob (die overigens ook 20 kg kwijt is) naar de sportschool. Maar ook mijn eetpatroon is drastisch gewijzigd. Ik was gewend om overdag te weinig te eten en mijn avondeten bestond uit een lekker stuk vlees twee lepeltjes groente (mijn minst favoriete eten) met wat puree. Hierdoor kreeg ik dus om een uur of 8 in de avond verschrikkelijke trek kreeg en haalde alles wat los en vast zat uit de kast haalde en verslond dit.

Nu is groente het hoofdbestanddeel van de avondmaaltijd (ik vind het nog lekker ook) en experimenteer ik er lustig op los met lekkere en gezonde recepten. Dit had ik toch niet voor mogelijk gehouden. Ik ben echt mijn leven aan het veranderen. Nu durf ik echt te zeggen dat de weegschaal in positieve zin doorslaat. Ik ben niet alleen heel veel afgevallen, maar weet dat ik op de goede weg ben en dat ik dit ook ga vasthouden.

Ik ben nog niet klaar. Maar ben er van overtuigd dat ik met mijn drive en de enorm goede begeleiding van mijn Psycholoog en Annet er zeker ga komen. Lijf & Balans haar coaches gaan mij brengen waar ik wil zijn.

Ik voel mij nu goed in mijn eigen lijf en daarnaast ben ik gezonder en leef lekker. Lijf & Balans super bedankt hiervoor.

Petra