Hoe overleef je feesten en partijen?

Hartstikke gezellig een etentje, feestje of lekker bbq-en met mooi weer. Je wordt alleen tegelijk blootgesteld aan allerlei verleidingen. Herken je dat? Zit jij net met die bak nootjes voor je, en je kan er niet vanaf blijven. Ondanks alle goede voornemens om nu niet voor de bijl te gaan.

Daarom als steuntje in de rug deze tips om feesten en partijen te overleven:

  • Kies alleen de dingen die je echt lekker vindt. Nog een stap verder: kies op gewone dagen één keer het allerlekkerste snoep/koek/snack/zoete drankje en laat de rest links liggen. Doe dat op feestdagen, feestjes of bij etentjes twee keer. Zo help je jezelf kiezen voor het allerbeste.
  • Eet en drink met aandacht en proef goed. Ook met ‘gewoon’ eten en drinken. Het zorgt voor meer verzadiging en meer genieten. Eetmoment klaar? Ruim al het eten en drinken op.
  • Eet op regelmatige tijden, zodat je niet een bak snoep of taart wegwerkt omdat je gewoon honger hebt.
  • Ga naar buiten en beweeg, het regent echt minder dan je denkt! Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding. 😉 Naar buiten gaan zorgt dat je je frisser en energieker voelt en minder behoefte krijgt aan snoep en koek.
  • Focus op het contact met mensen om je heen – bekenden of onbekenden. Daar word je gelukkiger van dan van eten.

Zo overleef je feesten en partijen? Toch nog niet zo makkelijk? Vraag steun aan je coach, zij zal je “door dik en dun” bijstaan.

Hoe overleef je feesten en partijen?