Groene gazpacho
Gazpacho een heerlijke frisse koele soep en is koolhydraatarm. We kennen de variant gemaakt van tomaat natuurlijk allemaal wel. Maar ken je de groene? Gemaakt van komkommer? Lees je mee?
Ingrediënten
- 2 komkommers, in schijfjes
- 100 gram spinazie
- 30 gram basilicum
- 1-2 teentjes knoflook*
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 80 ml wittewijnazijn
- 200 ml koud water
- zout
- peper
- mozzarella of burrata
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten, behalve de mozzarella in een blender en blend ze op hoge snelheid totdat de soep de gewenste dikte heeft. Check de smaak: voeg eventueel nog extra zout, peper of olie toe.
Schenk de gazpacho in een kom en zet de kom minimaal een uur in de koelkast (of een kwartier in de vriezer). De soep moet ijskoud zijn voordat je ‘m serveert.
Serveer de soep na een uur met wat mozzarella of burrata en wat olijfolie.