Ingrediënten

  • 2 komkommers, in schijfjes
  • 100 gram spinazie
  • 30 gram basilicum
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 80 ml witte wijn azijn
  • 200 ml koud water
  • zout
  • peper
  • mozzarella of burrata

Bereidingswijze
  1. Doe alle ingrediënten, behalve de mozzarella in een blender en blend ze op hoge snelheid totdat de soep de gewenste dikte heeft.
  2. Check de smaak: voeg eventueel nog extra zout, peper of olie toe.
  3. Schenk de gazpacho in een kom en zet de kom minimaal een uur in de koelkast (of een kwartier in de vriezer). De soep moet ijskoud zijn voordat je hem serveert.
  4. Serveer de groene gazpacho na een uur met wat mozzarella of burrata en wat olijfolie.
Tip

Als je de soep wat sneller wilt afkoelen, kan je altijd wat ijsblokjes toevoegen. Maar pas op dat de groene gazpacho niet te dun wordt, dan gaat er wat van de frisse smaak verloren.

Groene gazpacho een heerlijke frisse koele soep en is koolhydraatarm. We kennen de rode variant gemaakt van tomaat natuurlijk allemaal wel. Deze smaakt vanwege de tomaten een beetje zoetig. Maar als je een nog frissere variant wilt, wat dacht je dan van een recept waarbij je komkommer gebruikt?

Zeer geschikt recept voor warme dagen waarin je vaak niet zoveel trek hebt, maar wel behoefte hebt aan een licht en frisse maaltijd.

In no time op tafel, dus wat wil je nog meer.

groene gazpacho