Ingrediënten

  • 2 puntpaprika’s
  • 300 gr verse spinazie
  • 3 eetl pijnboompitten
  • 100 gr feta
  • Peper en zout
  • 1 eetl olijfolie

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Verhit een klein beetje olijfolie in een pan en bak de spinazie totdat hij geslonken is.
  3. Breng de spinazie op smaak met wat peper en zout. Snijd de puntpaprika’s doormidden, leg ze in een ovenschaal en vul ze met spinazie.
  4. Snijd de feta in blokje en verdeel deze met de pijnboompitten over de spinazie. Zet de paprika’s ongeveer 25 minuten in de oven.

Lekker als voorgerecht of serveer 2 helften gevulde puntpaprika met wat rijst of couscous als hoofdgerecht.

Gevulde puntpaprika.
Een makkelijk en gezond recept voor puntpaprika’s gevuld met spinazie, feta en pijnboompitten.

De zoete puntpaprika is verkrijgbaar in de kleuren rood, oranje, geel, groen, bruin en wit. Deze paprika doet z’n naam eer aan. Hij heeft een bijzonder zoete smaak. Nog een kenmerk van de zoete puntpaprika: deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met een gewone paprika.

Zoete puntpaprika kun je het beste op een koele plek bewaren (ca. 12-15 °C). Bij voorkeur in de originele verpakking of een papieren zak. Verpakte puntpaprika blijft namelijk langer vers.

Heb je een restje zoete puntpaprika over? Dan kun je dit restje in een afgesloten bakje nog 2 dagen in de koelkast of 3 maanden in de vriezer bewaren.

Hoe weet ik of een zoete puntpaprika niet goed meer is? De zoete puntpaprika is beschimmeld of heeft rotte plekken. Dit bederf herken je door te kijken, ruiken of proeven.

gevulde puntpaprika