Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 el dille

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de avocado en verwijder de pit. Maak de holletjes iets groter door er wat avocado uit te scheppen. Leg in ieder holletje een plakje gerookte zalm. Breek vervolgens in ieder holletje een ei. Bestrooi met een beetje peper.
  3. Leg de avocado’s op een rooster en stop deze 15 minuten in de oven. Kijk na 15 minuten of het ei goed gestold is. Haal ze dan uit de oven en verdeel er de dille over.

Gevulde avocado met ei, een verrassend koolhydraatarm recept. Zo heb je avocado vast nog nooit gegeten. Niet alleen lekker als je je koolhydraat inname per dag wilt verlagen, daardoor kan je dit gerecht prima serveren als je gasten hebt.

Deze gevulde avocado met ei is zeer geschikt als lunchgerecht, maar ook als een voorgerecht tijdens een uitgebreid diner.

Het is altijd een beetje onduidelijk of avocado nou een vrucht of een groente is. Maar avocado is een vruchtgroente. Hij wordt bij de groente ingedeeld omdat hij meestal als groente wordt gegeten. Hij telt dus mee voor de richtlijn van 250 gram groente per dag.

Avocado bevat in tegenstelling tot andere groenten veel vet. Het vet in de avocado is voornamelijk oliezuur. Oliezuur is een onverzadigd vet. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen, net zoals met olie, zachte en vloeibare margarine, vette vis en noten.
Doordat de avocado veel vet bevat, levert het veel calorieën. Eén avocado levert zo’n 360 kcal en bevat 35 gram vet. In plaats van een hele avocado ineens op te eten, kun je ook een halve of een kwart avocado gebruiken en de rest bewaren.

gevulde avocado met ei