Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze
  1. Halveer de avocado en smeer van tevoren in met een dun laagje olie (dit gaat heel makkelijk met een kwastje of stukje keukenpapier).
  2. Leg de twee helften met het snijvlak op de hete grill en na een paar minuten – afhankelijk van hoe heet de grillpan of barbecue is – zijn ze klaar.
  3. Bestrooi de gegrilde avocado met een beetje peper en zout, en eventueel nog andere ingrediënten naar smaak zoals citroen, tomaat, kaas en nog veel meer.

Gegrilde avocado een smakelijk en lekker makkelijk te maken recept.

De avocado is hipper dan hip! Overal kom je de groene vrucht tegen in sapjes, salades en vooral op toast, héél veel toast. Een beetje afgezaagd vinden wij. Daarom willen we je verrassen met een lekker koolhydraatarm recept.
We hebben een variatie bedacht waarbij deze vruchtengroente op de grill gaat. Zo maakt het ook zeer geschikt als je bijvoorbeeld gaat een bbq hebt tijdens een lekkere zomerdag. Maar je kan hem ook makkelijk in de grill schuiven. Dit grillproces maakt dat de specifieke smaak van avocado nog meer tot zijn recht komt.

Je kunt allerlei variaties bedenken, bijvoorbeeld een eitje in het holletje leggen en meegrillen. Zodra het eigeel gaar is, is het geheel klaar en kan je opdienen.

Eigenlijk is het heel simpel en toch smakelijk!

gegrilde avocado