Frozen yoghurt

Het is weer heerlijk zomer met af en toe tropische hitte. Dan is een lekker ijsje 🍦op zijn tijd niet te versmaden. Maar ja, een bolletje schepijs bevat al de nodige calorieën die je liever wilt laten staan. Daarom een goed en misschien zelfs lekkerder alternatief.

Wat dacht je van frozen yoghurt met lekker fris fruit?

Ingrediënten

·         4 bevroren bananen

·         400 gram aardbeien

·         200 gram Griekse yoghurt (0%)

·         2 tl honing

·         Scheutje citroensap

·         Als topping: 2 el kokosrasp

Bereidingswijze

Houd een paar aardbeien achter en doe alle resterende ingrediënten (behalve de topping) in een blender of keukenmachine. Maal tot een glad mengsel gedurende circa 2-3 minuten.
Snijd de achtergehouden aardbeien in kleine stukjes en roer deze met een spatel door het ijsmengsel. Doe dit mengsel in ijsvormpjes of in een diepvries doos en zet deze in de vriezer gedurende minimaal 6 uur.

Als je toe bent aan een lekker fris ijsje, haal de doos met ijs uit de vriezer en verdeel over 4 kommen. Doe er wat kokosrasp over.

Maak zo je eigen favoriete variaties met allerlei soort fruit.

Enjoy!!

"

Het is onze passie om onze cliënten te ondersteunen
en hun lijf in balans te krijgen

"