Een heerlijk gevoel

Shakes? Echt niet! Dat was mijn eerste reactie toen mijn moeder met het idee kwam van een praktijk Lijf & Balans, die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mensen die willen afvallen.. Zij wist dat ik al een tijdje met mijn gewicht in mijn maag zat en dat ik al veel verschillende dingen had geprobeerd. Haar collega was in korte tijd veel gewicht verloren met het programma en voelde zich er erg goed bij. Ook bleef haar gewicht stabiel nadat ze was gestopt met de shakes.

Daarom ging ik stiekem toch op de website kijken. Daar zag ik dat je geheel vrijblijvend op intake kon voor informatie. Ik wist dat als ik op dat moment geen afspraak zou maken, het er nooit meer van zou komen, dus ik had via internet heel makkelijk iemand gevonden voor een intake in de buurt en was binnen no-time aangemeld. Dezelfde dag werd ik al opgebeld om de afspraak te bevestigen.

De eerste afspraak was spannend, veel informatie en confrontatie met mijn eigen ongezonde eetgedrag dat ik afgelopen jaren had volgehouden tegen beter weten in. Toch ging ik weg met meer energie dan ik eerder had gevoeld om het roer helemaal om te gooien. Ik ben ook direct die dag na de afspraak begonnen.

Daarna ging het heel makkelijk, vanwege het duidelijke schema waar je je aan moet houden en de lijst van voedsel die je kan gebruiken voor een avondmaaltijd. De wekelijkse weegmomenten waren een goede reminder om je aan het programma de houden. Water drinken is een gewoonte geworden! Ik heb het rustig aan gedaan, omdat ik graag nog een warme maaltijd wilde ’s avonds. Maar in ongeveer 6 maanden ben ik 15 kg afgevallen. Het einde vond ik het moeilijkste omdat het eten wat je mag dan langzaam wordt uitgebreid en je weer in oude gewoontes kan terugvallen.

De weegmomenten hielpen dan en mijn omgeving was op de hoogte dus moedigde aan om vol te houden. Ik had niet gedacht dat ik ooit nog in mijn favoriete oude broek kon passen! Een heerlijk gevoel! Ik ben me nu erg bewust van gezond eten en kan makkelijk de balans maken. Een avondje doorzakken met de meiden kan gewoon weer één keer in de zoveel tijd, maar dan is het of de wijn of de kaas en niet allebei. Voelt goed, ook de volgende dag. Wat een heerlijk gevoel geeft dit, geweldig!

Een aanrader dus om gemakkelijk op je oude gewicht te komen en om dit nadien ook vol te houden. Mijn truc was om het niet te snel te doen, maar de tijd te nemen.