Een 2e jeugd begonnen

Ik was als kind al behoorlijk stevig. Ik ben een snoepdoos. Tot 1998 had ik het nog een beetje in de hand, maar toen raakte ik zwanger. De kilo’s vlogen eraan. Na de tweede woog ik 101 kilo. En dat terwijl ik maar een kleintje ben!! Iedere maandagochtend ging ik op dieet, iedere maandagmiddag at ik een pak koekjes leeg.

De omslag kwam….

“Toen ik me realiseerde dat ik niet bepaald een ‘gezellige dikkerd’was. Ik was behoorlijk chagrijnig als gevolg van mijn overgewicht. Geen leuke mama.’
Tijd voor actie dus, nu moest ik toch echt gaan afvallen.

Ik koos voor een overzichtelijk dieet, duidelijk wat ik wel, en duidelijk wat ik niet mocht.

Ik heb gevolgd…..

“Een programma met maaltijdvervangers: ’s morgens een shake, tussen de middag een reep en ’s avonds een soepje. Dat klinkt saai, maar ik vind het juist heel overzichtelijk. Bij alle andere methodes kun je een beetje smokkelen: ietsje meer van dit en ietsje meer van dat.

Bij een programma met maaltijdvervangers kan dat niet. Je weet precies wat je mag eten. Daarnaast ben ik heel veel geen sporten. Vroeger bewoog ik nooit, nu ga ik vier keer in de week naar de sportschool. Een keer overslaan en ik word al onrustig. Ik eet nu alleen nog een reep als lunch en verder normale maaltijden.”

Inmiddels….

“Ben ik 40 kilo kwijt. Ik weeg nu al weer bijna zo’n 10 jaar rond de 60 kilo. Soms schrik ik nog steeds van mijn eigen spiegelbeeld in een etalage: ben ik dat? zo slank? Alle oude kleren van mijn oude leven heb ik weggegooid. Waarom zou ik iets bewaren ter herinnering? Zo leuk vind ik die herinneringen aan mijn dikke zelf niet. Vroeger droeg ik alleen maar zwart, tegenwoordig heel veel roze. Eindelijk kan ik mijn lievelingskleuren aan zonder me een varkentje te voelen.”

Ik ben echt aan een 2e jeugd begonnen!

Larissa