Dit gevoel wens ik iedereen toe

Na in juli 2012 te zijn bevallen van een mooie dochter, vond ik het in maart 2013 tijd om aan mezelf te werken. Ik was aardig aan mijn nieuwe leventje gewend en in mijn hoofd had ik mezelf weer terug, maar ja mijn lijf…

Ook door een moeilijke periode voor de zwangerschap was ik alleen maar zwaarder en zwaarder geworden. En omdat mijn binnenkant straalde, wilde ik dat dit ook gezien werd aan mijn buitenkant. Ik ben daarom eens om mij heen gaan kijken. Zo kreeg van mijn nicht goede verhalen te horen over de maaltijdvervangers die Lijf & Balans soms adviseert. Daarom ben ik eens op internet gaan kijken en zag dat Lijf & Balans mij dit kon bieden in mijn eigen woonplaats. Dus ik besloot mezelf over de streep te trekken en heb een afspraak gemaakt.

Zo leerde ik mijn coach Annet van Engelen kennen. Zij gaf mij vanaf het begin het gevoel dat ik dit traject niet alleen aanging. Ik moest het doen, maar zij zou ervoor mij zijn. We stelden een plan op en ook hoe intensief het programma moest zijn. Eerst was ik wel afwachtend ten aanzien van de shakes. Trek ik dat wel, ga ik de bite niet missen… Mijn programma zou gaan bestaan uit ontbijt en lunch enkele maaltijdvervangende producten. Tussendoor een reep en ’s avonds normaal eten bestaande uit groente en vlees.

Na de eerste week kwam ik eigenlijk al gelijk tot de conclusie dat dit programma erg prettig vol te houden is. De producten smaken lekker en de repen tussendoor zijn echt een traktatie. Ik had helemaal geen trek tussendoor en ook geen last van een flauw gevoel of hoofdpijn.

Hierbij hielpen de tips van Annet om het drinken van water goed te verdelen over de dag. Maar ook kon ik tijdens de consulten goed bespreken hoe ik het eten en drinken wat ik wel mocht kon opleuken. Het receptenboekje dat Lijf & Balans heeft samengesteld hielp hier ook bij. Het koken en op een goede manier bezig zijn met eten werd gewoon een nieuwe hobby van mij. Ik vind het heerlijk om nieuwe recepten uit te proberen die in mijn dieet passen.

Natuurlijk is het ontzettend fijn om de nodige kilo’s te zien verdwijnen. Mijn doel bereik ik zeker voor de zomer! En paraderen zal ik in mijn bikini! Maar wat ik niet had verwacht en wat voor mij het grootste voordeel is aan dit hele traject: Ik voel me fitter dan ooit tevoren! Zelfs het sporten heb ik weer met veel plezier opgepakt en na een dag hard werken lig ik niet gelijk languit op de bank. Nu vind ik mezelf niet alleen leuker geworden in de zin van mooi, maar ook door weer spontaner en energieker te zijn.

En ja, dit gevoel wens ik iedereen toe!

Patricia