Ingrediënten

 • 100-125 ml plantaardige melk*
 • ¼ avocado
 • 1 (bevroren) banaan
 • 2 el rauwe cacao poeder
 • 2 el frambozen

*Veel plantaardige drinks bevatten toegevoegde suikers. Kies voor een ongezoete variant. Lees hiertoe de etiketten, let erop welke ingrediënten vermeld worden. Als er suiker in staat, laat deze variant dan staan. Je kunt ook letten op het aantal koolhydraten. Kies voor een variant die per 100 ml minder dan 2,5 gr koolhydraten bevat.

Bereidingswijze
 1. Prak de banaan fijn en doe in de kom van de blender.
 2. Doe hetzelfde met de avocado
 3. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten bij elkaar in de blender.
 4. Mix tot een egaal mengsel.
 5. Verdeel de chocolademousse over 2 bakjes.
 6. Garneer vervolgens de mousse met de frambozen.

Chocolademousse met frambozen, een lekker recept voor een dessert. Zeker voor diegene die van chocolade houden. Deze mousse valt niet zwaar. zoals andere varianten soms wel hebben. Dat kan dan net een tikje teveel zijn. En dat is dan jammer om je maaltijd zo te eindigen.

De avocado geeft deze chocolademousse zijn romige en zachte smaak. De toevoeging van de bananen maken het net die zoetigheid die het gerecht nodig heeft.

Zeker met de frambozen als topping ziet het er al feestelijk uit. En geeft tegelijkertijd een lekkere frisse smaak. Uiteraard kan je variëren met andere fruitsoorten, vooral het zachte zomerfruit (aardbei, bramen) lenen zich hier bij uitstek voor.

Natuurlijk hoef je dit recept voor chocolademousse met frambozen niet alleen voor een dessert te bewaren, je kan het ook zo maar als tussendoor eten, als je wilt. Maar neem dan een wat kleinere portie, dus dan kan je bijvoorbeeld dit recept over 4 porties verdelen. Zo heb je voor een andere keer ook nog een lekker dessert of tussendoortje.

Eet het vooral met een klein lepeltje, zodat je kleine hapjes neemt en lekker lang kan genieten. Eet smakelijk!!

chocolademousse met frambozen