Ingrediënten
 • ½ bloemkool
 • 1 zakje carbonarasaus coach nutrition (200 ml water)
 • ½ citroen
 • Spelt of volkoren penne
 • 2 eetlepels panko of oud geroosterd brood
 • olijfolie
 • verse basilicum, tijm & rozemarijn
 • peper & zout

Carbonarasaus hoeft niet altijd bomvol calorieen te zitten. We hebben hier een recept voor je dat koolhydraatarm is, dus kan je zonder schuldgevoel lekker eten.

Bereidingswijze
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht en grill.
 2. Haal de groene bladeren van de bloemkool af en snijd ¼ van de bloemkool in grove stukken.
 3. Doe de grove stukken in een ovenschaal strooi er wat druppeltjes olie overheen, leg er een knoflookteen (met schil) bij, hussel even. Gebruik een handrasp om nog wat citroenzeste eroverheen te strooien. Rooster 10 a 15 minuten in de oven, totdat ze gaar en goudbruin randje krijgen.
 4. Snijd of hak nu ¼ van de bloemkool in zo klein mogelijke blokjes. Die ze in een kookpannetje of gietijzeren pan en doe hier 200 ml water bij en breng aan de kook, doe hier wat Italiaanse kruiden bij zoals verse tijm en rozemarijn. Na een paar minuten is de bloemkool gegaard.
 5. Gebruik de staafmixer om een gladde pasta saus te krijgen doe nu het zakje van de coach nutrition erbij en roer nog even goed. Knijp nu nog een halve citroen uit en roer door de saus. Zet de saus op een laag pitje met een deksel er op.
 6. Kook ondertussen de spelt pasta beetgaar in gezout water.
 7. Pak een anti aanbakpan en goed hier het broodkruim of panko in en rooster even kort met een paar druppeltjes olie tot het goudbruin is geworden en strooi er een klein beetje citroenzeste overheen.
 8. Giet de pasta af en meng de pasta met de carbonarasaus, roer even. Breng op smaak met zout & peper.
 9. Doe de pasta in een diep bord, verdeel de gegrilde bloemkool er overheen. Pak een zesteur of handrasp om wat citroen krulletjes overheen te verdelen.
 10. Strooi er als laatste nog broodkruim overheen, serveer met wat verse basilicum.
Carbonarasaus van Coach Nutrition