Ingrediënten

  • 100 gram ontpitte dadels
  • 50 gram amandelen
  • 15 gram zonnebloempitten
  • 2 eetlepels rauwe cacao
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosolie

Bereidingswijze
  1. Week de dadels zo’n 10 minuten in warm water.
  2. Smelt de kokosolie
  3. Doe alle andere ingrediënten in de keukenmachine.
  4. Voeg de gesmolten kokosolie toe en mix alles goed door elkaar.
  5. Maak 15 tot 18 balletjes van het mengsel en rol ze vervolgens door een topping. Denk daarbij aan stukjes amandel, kokos, chocolade, gojibessen etc.

Cacao balletjes; snoepen zonder schuldgevoel!

Wie denkt dat je niet ook lekker kunt snoepen wanneer je suikervrij eet, zit er helemaal naast. Om de bittere smaak van cacao af te vlakken gebruiken we dadels. Dadels geven de zoetigheid en zitten boordevol vezels, daarom een goede keuze als zoetmiddel. Als je de dadels van tevoren even weekt in warm water worden ze zachter en zijn ze makkelijk te bereiden.
Het recept is super makkelijk, echt binnen 5 minuten klaar. Maar dan moet het geheel in de ijstkast nog even opstijven.

Als je gek bent op chocolade, dan zijn deze cacao balletjes echt het proberen waard. We hebben wel een waarschuwing voor je, want ze zijn eigenlijk te lekker. Maar je kan ze gerust invriezen, dus zo kan je per keer een portie uit de vriezer halen en laten ontdooien.  Zo is het 1x moeite en lang plezier ervan.

Heb je behoefte aan nog meer chocoladesmaak, dan kan je gerust een extra eetlepel cacao toevoegen. Maar pas op niet teveel, want dan heb je kans dat de smaak te bitter wordt.

Je kan eindeloos variëren met de topping, dus zo heb je steeds weer een eigen smaakvariant van deze cacao balletjes.

cacao balletjes