Ingrediënten

  • 400 gr pastinaak
  • 1 kleine flespompoen
  • 200 gram boerenkool
  • 200 gram gerookte kalkoenreepjes
  • Peper en zout
  • olijfolie
  • nootmuskaat

Bereidingswijze
  1. Schil de pastinaak en snijd deze in stukken. Doe hetzelfde met de flespompoen.
  2. Doe de groenten in een pan en giet er zoveel kokend water bij dat de groente net onder staat. Voeg zout toe. Breng aan de kook en laat ze 20 minuten garen op een zacht vuur.
  3. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en wok de boerenkool op een zacht vuur tot het beetgaar is. Voeg peper en zout toe. Giet de pastinaak en pompoen af in een vergiet en schep ze terug in de pan. Breng op smaak met peper en vers geraspte nootmuskaat.
  4. Maak met de staafmixer een puree. Zo grof of fijn als je zelf wilt.
  5. Roer de boerenkool er door.
  6. Voeg de kalkoenreepjes toe aan de boerenkoolstamppot met pastinaak.

Bevat per eenpersoonsportie

  • Energie: 418 kcal
  • Vet: 16 gr
  • Eiwit: 40 gr
  • Koolhydraten: 30 gr

Boerenkoolstamppot met pastinaak, voor de verandering geen klassieke recept, maar verrassend met pastinaak en pompoen. Hierdoor is het een koolhydraatarm recept geworden.

Ben je op zoek naar nog meer koolhydraatarme en slanke recepten voor een stamppotje? Wat dacht je van een stamppot met 2 soorten groenten?

Pastinaak wordt vaak tot de vergeten groenten gerekend, maar dat is tegenwoordig eigenlijk niet langer terecht.

Boerenkool pastinaak stamppot