Afvallen onder goede begeleiding

Na de zomer baalde ik enorm van mijn lijf en de niet passende kleding . Ik wist één ding zeker, ik ging geen kleding kopen in maat 50!!! Dat was de limiet voor mij! Maar wat moest ik dan doen? Misschien toch maar weer een dieet gaan volgen dan? Maar dan wel onder goede begeleiding. In de zomer verstopte ik mijn lijf in een super groot jurk/shirt maar voelde me daar des te beroerder door. Na de vakantie had ik een besluit genomen, zo wilde ik niet verder met mijn leven. Er moest drastisch iets veranderen!!

Er moest toch een dieet zijn wat mij kan helpen, maar eigenlijk dacht ik ook gelijk erbij, waarom zou er een dieet zijn wat mij kan helpen al de eerdere diëten hebben niet geholpen. Toch maar de stoute schoenen aan getrokken en op internet gezocht naar HET dieet. Nou als je ergens in de war raakt is het het internet wel, want er zijn zoveel diëten!!
Ik kwam in gesprek met iemand en die liet Lijf & Balans liet vallen in het gesprek. Vervolgens kwam ik terecht in Amstelveen bij Karin. Ik kon gelijk de volgende avond al komen voor de intake, ik was er helemaal klaar voor. Ik was erg onder de indruk van de professionele aanpak en uitstraling van Karin d’r praktijk. Zou ook ik kunnen afvallen onder goede begeleiding?

Bij de intake vroeg ze me wanneer ik wilde starten en mijn antwoord was MORGEN!! En zo begon ik. De eerste 3 dagen was echt wel even door bijten, en heel erg opletten, want ik kwam erachter dat er op een dag heel veel mijn mond in ging ongemerkt. De maaltijdvervangers verdeelde ik goed over de dag. Het gaf mij enorme rust, voor mij was duidelijk wat ik mocht eten. Maar na die 3 dagen ging het als een speer!! Ik had geen honger en voelde me niet lusteloos.

De eerste weging na een week totaalvoeding was ik 5,4 kilo afgevallen!! Ik viel volgens Karin af als een man. (je hoorde mij niet klagen hoor!) Wat gaf dat een kick zeg! Rn over motivatie gesproken, de tweede week werd een makkie met een dergelijk mooi resultaat. Natuurlijk was ik die week niet weer zoveel afgevallen, maar toch genoeg om gemotiveerd te blijven.

Maar ook als mijn motivatie ver te zoeken was, en ik dus echt in een dip zat kwam ik er weer uit door de goede begeleiding van Karin. Na een pauze periode rondom kerst, (ik heb genoten van het eten) ben ik er in januari weer helemaal voor gegaan en de kilo’s vlogen er werkelijk af. Het mooie weer kwam in zicht en nu moest ik toch echt nieuwe zomer kleding gaan kopen, want ik had niks meer wat ik paste!!

Het is nu April en ik heb maat 40 ben 26 kilo lichter en voel me jonger en fitter dan ooit! Nu kan ik meer van eten genieten en ook met mate snoepen. Dit is voor mij een bijzondere ervaring. Voordat ik bij Lijf & Balans kwam, was voor mij het begrip “met mate”: de hele verpakking moet leeg! Ik moet op foto’s zelfs twee keer kijken wil ik mezelf herkennen! Maar wat ben ik blij dat ik dit dieet heb gevonden. Afvallen onder goede begeleiding is de sleutel voor mij.

Monique

afvallen onder goede begeleiding