Afvallen met maaltijdvervangers doe je voor jezelf

Wie kent het niet: lijnen, lijnen, lijnen en zodra je ermee stopt vliegen de kilo’s er weer aan. Ik kende dit ook, ik heb echt alles geprobeerd. Alle diëten die langskwamen heb ik gedaan, zonder resultaat. Maar op de een of andere manier lukte het mij niet. Ook merkte ik dat er veel vooroordelen waren tegen maaltijdvervangers. Maar de houvast en structuur hiervan past echt bij mij. Ik weet het: “afvallen met maaltijdvervangers doe je voor jezelf”.

Via een vriendin van mijn moeder heb ik gehoord van Lijf & Balans, ze was 10 kilo kwijtgeraakt dankzij hun dieet. Op dat moment stond ik op het punt om met vakantie te gaan, daarom besloot ik dat zodra ik terug was ik aan het dieet zou beginnen. Ik was op dat moment echt wanhopig, ik zou werkelijk alles proberen om mijn overgewicht kwijt te raken.

De start

Terug van mijn vakantie heb ik contact genomen met Karin ten Kroode, en ik ben naar het intake gesprek gegaan. Toen bleek dat Karin ook zelf met het dieet is afgevallen, dus dat gaf mij een beter gevoel. Ik merkte dat zij mij begreep, omdat ze zelf met overgewicht gekampt heeft.

Op het moment dat ik met het totaalvoedingsprogramma begon woog ik 98,5 kilo, wat erg veel was. Ik dacht als ik al 10 kilo afval ben ik al tevreden. Het eerste week van het dieet vond ik het moeilijkst, ik had geen honger maar wel trek. Ik moest afkicken van eten, denk ik. Na 1 week was ik al 5,5 kilo afgevallen. Dit was eerlijk gezegd veel meer dan ik verwacht had. Maar dat geeft je de kick die je nodig hebt om door te zetten. Dus zette ik door, het resultaat is dat ik 28,1 kilo ben afgevallen.

De kick van afvallen

Ik was de laatste anderhalf jaar heel erg druk geweest met mijn studie. Ik ging niet veel uit, omdat ik alles wilde halen om dit jaar te kunnen afstuderen. Iedereen die mij zag toen ik weer uitging, geloofde zijn ogen niet. Velen van hen vragen niet wat ik heb gedaan, maar kijken wel erg verbaasd dat ik zoveel ben afgevallen. Ik was altijd al dol op shoppen en ondanks mijn overgewicht probeerde ik me toch modieus aan te kleden. Nu is shoppen veel leuker geworden! Toen ik begon met het dieet had ik maat 46, maar nu pas ik in maat 38. Dat had ik echt nooit verwacht!

Ideaal dieet

Als je het zat bent van lijnen en geen resultaat ziet, raad ik je aan om dit dieet te proberen. Het is echt makkelijk vol te houden, je hoeft niet na te denken over wat je gaat eten. Je moet 3 maaltijdvervangers per dag consumeren, en dat is het eigenlijk. Lekker makkelijk dus.
Dit dieet is ideaal in de zin dat als je een keer iets anders hebt gegeten je toch gewoon verder kan met het dieet. Bij veel diëten wordt er weinig rekening gehouden met de mensfactor. Er wordt van je verwacht dat je het dieet letterlijk volgt en als je een keer smokkelt mag je helemaal opnieuw beginnen. Of moet je precies om de zoveel tijd eten, en dat werkt lang niet voor iedereen.

Wacht niet langer, afvallen met maaltijdvervangers doe je voor jezelf. Je zult er beter uitzien, je zult je lekkerder in je vel zitten en wat niet minder belangrijk is dat je gezonder van wordt. Ik wens jullie allemaal heel veel succes met het dieet.

Joanne

afvallen met maaltijdvervangers doe je voor jezelf