Na veel diëten nu een slanke bourgondiër

Mijn moeder zei al vanaf kleins af aan dat ik een goede eter was. Oma was blij, want ik lustte alles, at mijn bordje leeg en wilde daarna nog meer. Mijn ouders hebben mij altijd gezond eten geboden, mijn darmkanaal leek soms wel een bodemloze put waar al het eten in kon. Marijn at het wel op.
Op school werd ik ermee gepest, ik was het kind wat alles at, maar ook niet de magerste was. Gelukkig had ik mijn lengte mee zodat het eigenlijk wel meeviel.

Bourgondische leefstijl

Het allerergste was dat ik ook nog eens van koken hield, van nature willen uitproberen, maar ja dan niet een beetje, maar meteen een heleboel. Ik vond het dan zonde om weg te gooien. Toen ik nog bij mijn ouders thuis woonde bleef ik wel netjes op gewicht, maar toen ik op mijzelf ging wonen gingen de remmen los. Hele eetfestijnen passeerden de revue, en niks was te gek. Ik hield ook wel van een biertje, met name speciaalbier, dit ging er ook met het grootste gemak in.

Mijn toenmalige vriendin had morbide obesitas en die stelde het op prijs als er gezond gegeten werd, want zij was op dieet. Ik vond het prima, dus deed mee, maar eigenlijk was dit niet goed, want ik begon te jojo-en. Als ik dan was afgevallen vond ik het wel best, en ging weer ongezond eten.
Langzaam aan gingen mijn kledingstukken strakker zitten, maar weigerde een grotere maat te kopen.

De kilo's vlogen eraan

Inmiddels leerde ik mijn huidige partner kennen, geweldige tijd. We gingen leuke dingen doen, zij lustte vrij weinig in mijn optiek, maar mijn manier van koken sprak haar aan waardoor ik veel uitgebreid en te veel ging koken. De kilo’s vlogen eraan. Hier was ik inmiddels ook wel al bewust van geworden dus toen heb ik besloten om te gaan afvallen. Ik heb het alom bekende Sonjabakkeren gedaan, weightcare, Atkins, koolhydraatarm etc.

Heel even lukte het me, maar ik wilde presteren, vechten om op gewicht te blijven. Elke keer werd ik weer teleurgesteld, het was me te moeilijk. Augustus 2016 was voor mij de druppel. Ik zag foto’s van mijzelf en dacht, nu kan het echt niet langer, ik ga hulp zoeken.

Afvallen onder begeleiding

Via vrienden had ik gehoord over maaltijdvervangers. Ik ben op onderzoek uitgegaan, en via de site kwam ik bij Lijf & Balans terecht. Zo kwam ik terecht bij Annet. Ik dacht, nou daar gaan we, shakes, shakes en nog eens shakes, honger lijden, afzien piekeren waarom de weegschaal nu weer niet mijn vriend is. Maar nee: "niets was minder waar". Ik heb het bovenstaande verteld en er werd mij verteld dat ik niet alleen maar shakes hoefde.

Mijn dagmenu werd samengesteld, en ik ben begonnen. Ik heb nauwelijks honger gehad, het ging me goed af. Het enigste waar ik veel moeite mee had waren mijn gedachtes die op hol sloegen. “eten, slecht eten”. Deze heb ik gaandeweg leren beheersen. Nog steeds ligt dit op de loer, maar ik heb ontdekt dat als ik op tijd eet, hier minder last van heb. Ik heb meer kleine eetmomenten waardoor ik over de gehele dag geen honger heb maar toch ben afgevallen.

Ik heb ook geleerd dat ik het grotendeels zelf kan, maar ik moet iemand hebben waarmee ik kan sparren. Hier had ik aan Annet een goeie aan. Zij heeft mij geholpen inzicht te krijgen in mijn zwaktes rondom eten.

Alles gaat nu makkelijker, sporten, werken, meer energie. Ik sportte altijd al wel veel maar heb ook daarbij meer energie en het gaat makkelijker, herstel sneller.

Ik werk onregelmatig, in de gehandicaptenzorg, daar werk ik op een behandelkliniek waar het soms erg heftig kan zijn. Mensen met psyschische problemen, verslaving, agressie. Hiervoor moet je scherp zijn, en als je uit balans bent, merken de clienten dat ook. Ik merk sinds ik ben afgevallen dat ik minder een muur om mij heen heb, zit lekkerder in mijn vel, kan beter incasseren, maar ook mijn werk beter van mij afzetten.

Éen opdracht was om mijn te grote kleren weg te gaan doen. Ik heb 3 zakken kleding weg moeten doen, zo trots ben ik hierop.

Al met al ben ik zekerder geworden, vooral wijzer en ik voel me een soort van bevrijd.....

Ik zal altijd van lekker eten houden, want ik ben Gewoon een Bourgondiër!

Alleen nu met gezond en gebalanceerd eten. Ik kan met recht zeggen dat ik na veel diëten nu een slanke bourgondiër ben!

Ik ben Marijn, ik ben 32 jaar en ben nu inmiddels bijna 17 kilo afgevallen!