Marijke onder begeleiding van Lijf & balans 40 kg afgevallen.

40 kg lichter en vol zelfvertrouwen

Ik ben geboren met heupdysplasie, dit beperkt mij in wat ik kan doen met sporten. Zeker de laatste jaren kreeg ik steeds meer pijn in mijn rug. Op een gegeven moment kon ik amper nog een kilometer lopen. Voor een jong iemand (nog geen 40 jaar oud) voelde ik mij heel erg beperkt in mijn doen en laten.

Toen ik op een gegeven moment van iemand het advies kreeg om een dag van tevoren al aan de pijnstillers te gaan omdat ik een dagje wilde shoppen en ik bij voorbaat al opzag tegen de pijn, ben ik gaan nadenken. Ik ben namelijk tegen medicijn gebruik tenzij het echt niet anders kan, dus dit was voor mij wel een ‘eye opener’. Ik wilde naar een orthopeed voor advies en kijken welke mogelijkheden er voor mij waren. Maar ik durfde niet zo goed, vanwege mijn overgewicht, ik wist al wat er gezegd zou gaan worden: ‘ga eerst maar afvallen’.

Mijn worstelingen

Ik heb een tijd lang overwogen om een maagverkleining of een maagband o.i.d. te nemen. Maar ik dacht, ik wil het eerst nog een keer zelf proberen. Ik had (uiteraard) en zoals de meeste mensen met overgewicht, al meerdere dingen geprobeerd, maar nog nooit een programma met shakes/maaltijdvervangers. Ik was daar altijd erg sceptisch over.

Mijn eerste contacten met Lijf & Balans

Uit eindelijk toch de stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met Lijf & Balans. Ik kwam met Thera in gesprek en een eerste afspraak was gemaakt. Na dit gesprek begon ik enthousiast met een van de programma’s van Coach Nutrition.

Nu, bijna 3 jaar later ben ik 40 kg afgevallen, heb ik een gezond BMI, durf ik dingen te doen die ik altijd liet vanwege mijn overgewicht (ik durfde niet in achtbanen (bang dat de beugel niet dicht kon), ik wilde graag klimmen op een klimmuur, etc.). Die dingen heb ik inmiddels weer gedaan. Ik ga binnenkort (zodra de omstandigheden (i.v.m. corona) het weer toelaten) duiken en ik durf leukere kleding aan te trekken. Om nog maar te zwijgen over de keuze aan kleding en de prijskaartjes die er aanhangen. Ik heb inmiddels een racefiets gekocht en ben zeer regelmatig op de fiets te vinden. Tochten van 2 uur of langer zijn mij niet meer vreemd. Ik had dat niet voor mogelijk gehouden.

Ik kan nu met recht zeggen dat ik 40 kg lichter en vol zelfvertrouwen ben!

Als je nog twijfelt, niet doen, ik kan het je in elk geval van harte aanbevelen!

Marijke

Marijke 40 kg afgevallen onder begeleiding van Lijf & Balans met Coach Nutrition