25 kilo minder overgewicht

In augustus 2016 heb ik de stap genomen om met behulp van ‘Lijf & Balans’ de strijd met mijn overtollige kilo’s aan te gaan. Ik was inmiddels al 10 kg afgevallen, maar was had alles behalve het gewicht waar ik mij lekker bij voel. Ik was sceptisch naar maaltijdvervangers: ‘we hebben toch genoeg gezond eten in Nederland’. Ook het idee om gecoached te worden. 8 aar geleden is het mij ook in mijn eentje gelukt.

De gedachte om die strijd weer aan te gaan en nóg erger… de angst dat alles er over 1,5 jaar weer bij zou kunnen zijn, hielden me lang tegen om de stap te zetten.

“Ik ben dan wel te dik, maar ook tevreden met mezelf’.

Of toch niet? … Wat meer energie zou fijn zijn! Wat makkelijker, leuker én goedkoper kleding kopen ook mooi meegenomen. En ja .. gezonder zijn is toch ook wel een pluspunt!

In mei 2016 zat ik, tijdens het partijtje van mijn dochter, (bijna) klem in een kano. Dat was het moment waarop ik dacht: ‘die kilo’s gaan er af!’.  Op zoek naar een coach dus…. Dat ik die nodig had, daar was ik inmiddels wel van overtuigd. Wat die coach kon betekenen voor mij, daarvan had ik nog geen idee.

Via internet kwam ik op de site van Lijf & Balans. ‘Afvallen doe je niet alleen. Krijg met ons je lijf in balans’, stond te lezen. Misschien dat dit iets zou zijn? Maar die strijd en die angst…

Toch maar kennismaken. Inmiddels was ik voorbereid én overtuigd om te beginnen. Met ondersteuning van shakes en repen vlogen de kilo’s er af. De eerste 10 kilo maar liefst in 6 weken! Zonder strijd. Zonder hongergevoel. Ik had niet gedacht dat dat zou kunnen.

De strijd waar ik zo tegenop zag was er wat betreft het hongergevoel niet. Mijn gedachten waren/zijn nog wel eens in strijd. En daarbij helpt het om een coach zoals Annet te hebben. Ik heb geleerd om minder steng voor mezelf te zijn.  Meer te denken in wat kan én mag. Bewust te zijn van de keuzes die je kunt maken. Stap voor stap. Dat is helpend!

…. 25 kilo minder ben ik trots op wat ik, samen met Lijf &Balans, heb bereikt en krijg ik er vertrouwen in dat ik er die kilo’s er ook niet meer bij laat komen! …

Arnande